S-a deschis pârtia de schi „Nemira“ de la Slănic Moldova. Care sunt tarifele şi ce alte atracţii pot găsi turiştii, în staţiune, în această perioadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pârtia de schi „Nemira“ a fost deschisă luni, 2 ianuarie. Stratul de zăpadă, pe pârtie, are o grosime între 20 şi 40 de centimetri iar în staţiune şi pe versanţii muntoşi atinge 15 centimetri. Turiştii care vizitează Slănic Moldova au posibilitatea să se dea cu patinele pe noul patinoar instalat pe 1 decembrie sau să facă drumeţii şi alte sporturi de iarnă.

Autorităţile locale care administrează Pârtia de Schi Nemira, de la Slănic Moldova, au reuşit cu ajutorul tunurilor de zăpadă, în condiţiile unor temperaturi mai reduse şi a primilor fulgi de nea să deschidă pârtia. De altfel, staţiunea băcăuană, renumită pentru izvoarele de apă minerală, cu efecte curative, nu are parte de foarte multe precipitaţii, comparativ cu alte staţiuni de munte din România. „La momentul acesta se schiază pe pârtie, este funcţională. Stratul de zăpadă este cuprins între 20 şi 40 de centimetri. Se anunţă o prognoză favorabilă, cu temperaturi reduse şi precipitaţii. Totodată, ne bucurăm că gradul de ocupare a unităţilor de cazare din staţiune este foarte ridicat“, a declarat, pentru ziarul Adevărul, Gheorghe Baciu, primarul oraşului Slănic Moldova. Recent, Consiliul Judeţean a aprobat tarifele pentru folosirea Pârtiei Nemira în sezonul 2016-2017. Un adult va plăti pentru o singură urcare 7 lei, pentru şase urcări-35 de lei, pentru 12 urcări, 65 de lei, pentru o zi, 80 de lei, pentru două zile, 150 de lei iar pentru întreg sezonul, 2000 de lei. Elevii şi studenţii beneficiază de reduceri astfel: 5 lei o urcare, 20 de lei, şase urcări, 40 de lei, 12 urcări, 50 de lei-o zi, 80 de lei-două zile şi o mie de lei pentru întreaga iarnă.


Se pregătesc „Serbările Zăpezii“


Hotelurile şi pensiunile din Slănic Moldova au un grad bun de ocupare pentru întreaga luna ianuarie. Au făcut rezervări cei care îşi serbează Crăciunul şi Revelionul pe vechi, dar şi amatorii sporturilor de iarnă. „Îi aşteptăm pe fraţii noştri basarabeni şi bucovineni să vină la Slănic Moldova, să se bucure de ceea ce le putem oferi. Avem şi un patinoar în centrul oraşului, lângă sala de sport, dar şi alte surprize. La finalul lunii, sperăm, dacă vremea se menţine bună, cu zăpadă, să organizăm un eveniment special, „Serbările Iernii“, pe pârtia de schi“, a mai spus primarul Gheorghe Baciu.

Bacău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite