Reţetă de ciorbă de peşte la ceaun: secretele unui fel de mâncare delicios

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dănuţ Dan prepară an de an ciorba la Zilele Aradului FOTO Claudia Untaru
Dănuţ Dan prepară an de an ciorba la Zilele Aradului FOTO Claudia Untaru

Dănuţ Dan este unul dintre bucătarii de ocazie din Arad. Este renumit pentru ciorba de peşte pe care o prepară la diferite evenimente publice la care este invitat. De fiecare dată vorbim despre cantităţi mari de ciorbă la ceaun.

Un bucătar renumit ne spune secretul ciorbei de peşte. Vorbim despre o ciorbă în care se pun peste cinci specii de peşte şi care iese mai bună făcută în cantitate mai mare, adică la ceaun. Dan Dănuţ care găteşte din copilărie, ne dezvăluie secretul acestei ciorbe. 

"La un ceaun de 110 litri trebuie puse trei kilograme de ceapă, patru de morcovi, un kilogram de ardei, de preferat capia, o ţelină, boia de ardei dulce, boia iute, boabe de pipe şi în jude de 30 de kilograme de peşte care să fie de diferite specii. Mă refer la: somn, crap, clean, caras de Dunăre, scobar.

Ceapa, cu morcovii, cu ardei se călesc, apoi se pune peştele şi se acoperă cu apă, la sfârşit se pune leuştean şi se acreşte cu borş, oteţ sau lămâie", spune Dănuţ Dan.

ciorba

Durata de preparare este de aproximativ o oră. Ciorba este bine a se consuma cu pâine crocantă sau chiar prăjită. Ciorba se poate prepara şi într-o oală pe aragaz, însă gustul uşor de fum pe care îl primeşte în cazul preparării la ceaun este unul deosebit. 

Dănuţ Dan este pasionat de gătit încă de când era copil şi spune că îi place ceea ce face. Acesta face parte din Asociaţia Port Arthur Arad, echipă cu care participă la diferite festivaluri şi evenimente culinare.

Vă mai recomandăm: Cele mai simple şi mai gustoase reţete de supă rece, perfecte pentru zilele clăduroase de vară

Laura Cosoi i-a cucerit pe chinezi cu mămăliga preparată de ea la Târgul Internaţional de carte de la Beijing

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite