Crăciunul şi Revelionul pot fi petrecute în Staţiunea Moneasa. Doritorii mai au la dispoziţie doar câteva zeci de locuri
0Hotelurile şi pensiunile din Staţiunea Moneasa îşi aşteaptă şi în acest final de an musafirii. Hotelierii fac ultimele pregătiri pentru petrecerile de Crăciun şi de Revelion, iar locurile rămase disponibile sunt destul de puţine.
Angajaţii celor mai mari hoteluri din staţiunea arădeană, situată la poalele Munţilor Codru-Moma, sunt în alertă şi fac pregătirile necesare unor petreceri reuşite.
Patronul hotelului Moneasa, Nicoară Creţ, speră că va avea toate cele 270 de locuri din restaurantul hotelului ocupate, atât la petrecerea de Crăciun cât şi la cea de Revelion.
„Pentru petrecerea de Revelion e mai mare cererea, la ora actuală mai avem vreo 30 de locuri libere din totalul celor 270. În ceea ce priveşte petrecerea de Crăciun, mai sunt disponibile aproximativ 70 de locuri. Într-un fel este normal ca oamenii să stea mai degrabă acasă de Crăciun şi să iasă la restaurant de Revelion. Din experienţa anilor anteriori bănuiesc că voi avea sala plină la ambele petreceri pe care le organizăm”, a spus Nicoară Creţ.
Preţurile pe care trebuie să le achite clienţii sunt de 200 de lei pentru o persoană la masa de Crăciun şi de 250 de lei la masa de Revelion.
Petrecerea de Crăciun presupune o petrecere cu preparate din porc, muzică live şi diferite feluri de băutură. Pentru petrecerea organizată la cumpăna dintre ani există şi oferte pentru mai multe zile, care includ şi cazarea la hotelul Moneasa. Acestea presupun trei zile de petreceri şi două zile de cazare, iar pentru acestea o persoană trebuie să scoată din buzunar suma de 890 de lei.
În ceea ce priveşte meniul pus pe masa clienţilor, acesta conţine plăcintă bihoreană cu brânză, aperitiv cald şi rece, ciorbă, friptură şi peşte.
Şi la hotel Parc agitaţia este la ea acasă în aceste zile premergătoare sărbătorilor de iarnă. Patronul hotelului, Teodor Morar, spune că pentru petrecerea de Revelion mai sunt puţine locuri disponibile, maxim zece din totalul celor 140, cât este capacitatea restaurantului hotelului, iar pentru cea de Crăciun ar mai fi disponibile 50 de locuri.
„Este normal ca de Revelion să avem cerere mai mare, de Crăciun oamenii preferă mai mult să petreacă acasă, în familie”, a afirmat Teodor Morar.
În ceea ce priveşte preţurile, hotel Parc oferă pentru Revelion contra unui pachet de cinci zile, care costă 1499 de lei pentru o persoană, patru nopţi de cazare, mese festive şi petrecre cu muzică live. Întregul sejur se întinde din 28 decembrie până în 2 ianuarie.
În ceea ce priveşte petrecerea de Crăciun, cei interesaţi trebuie să achite 500 de lei de persoană pentru trei zile de petreceri, inclusă fiind aici şi cazarea. La acestea petrecăreţii vor asista la Cina Porcului şi vor petrece până târziu în noapte.
Vă mai recomandăm: FOTOGALERIE Copiii neinspiraţi ai Moşului: cele mai penibile fotografii de Crăciun