Carnea de porc, brazii şi saloanele au pus stăpânire pe pieţe şi hipermarketuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carnea de porc şi preparatele au umplut rafturile
Carnea de porc şi preparatele au umplut rafturile

Febra pregătirilor pentru perioada sărbătorilor de iarnă i-a cuprins atât pe cumpărători, cât şi pe producători. Pieţele Aradului sunt deja pline cu brazi, carne şi preparate din carne, dar şi cu tradiţionalele saloane pentru pomul de Crăciun.

Carnea de porc a început să pună stăpânire pe standurile amenajate în pieţe, destinate preparatelor din carne. În hala pieţei Mihai Viteazul unul dintre cei care vând carne de diferite tipuri spune că încă de la începutul lunii decembrie a “făcut loc” cărnii de porc şi preparatelor din carne de porc.

„În această perioadă a anului cresc semnificativ vânzările la carnea de porc şi la produsele specifice din aceasta. Era normal să înlocuim de pe rafturi alte cărnuri sau produse, tocmai din pricina faptului că românii iau mai multă carne de porc acum. E adevărat că şi carnea de vită are trecere, pentru că e folosită în componenţa cârnaţului sau a salamului făcut după tăierea porcului. Această tendinţă se va stopa după această perioadă a tăiatului porcului, dar tendinţa crescută a cumpărării cărnii de porc va ţine până la finele anului”, spune Dana Ispas, vânzătoare la unul dintre standurile cu carne din pieţele arădene.

Astfel, carnea de porc tocată se vinde cu preţuri cuprinse între 11 şi 13 lei, carnea de porc lucru se vinde cu 15-16 lei kilogramul, pulpa de porc (feliată sau nu) cu 18 lei kilogramul, costiţa cu 27-28 de lie kilogramul, ceafa cu os la 19 lei kilogramul, iar cârnaţii cu 22-24 de lei kilogramul.

În ceea ce priveşte preţurile pentru saloanele de pom, acestea sunt cuprinse într 10 şi 25 de lei pentru un kilogram, în funcţie de tipul pe care îl alegeţi.

piata arad

Şi brazii de Crăciun au invadat piaţa Mihai Viteazul. Aici, pomii aduşi din Germania fac „legea”, iar vânzările merg strună, după spusele vânzătorilor. Aici pot fi găsite atât varianta clasică a bradului, cât şi cea de brad argintiu, iar preţurile diferă în funcţie de mărime şi de aspect. Astfel, brazii pot fi cumpăraţi cu preţuri cuprinse între 40 de lei şi 450 de lei. „Brazii sunt aduşi din Germania şi preţurile diferă. Chiar dacă mai este până la

Crăciun să ştiţi că lumea vine să cumpere. Azi am vândut, în cinci ore, peste o sută dee brazi”, ne spune Coarci Varga, cel care vinde brazi în piaţă.

În ceea ce priveşte preţurile din hipermarketuri, acestea sunt sensibil mai scăzute la produsele din carne de porc. Astfel, preţul uni kilogram de ceafă de porc dezosată este de 17 lei, kilogramul de cârnaţi se vinde cu preţuri cuprinse între 11 şi 14 lei, pieptul de porc feliat este la 12 lei, iar ciolan spate afumat este la 10 lei kilogramul.

Preţul saloanelor este aproximativ acelaşi precum în piaţă cu preţuri cuprinse între 11 şi 22 de lei.
În hipermarketuri, pomii de Crăciun sunt artificiali, şi se vând cu preţuri începând de la 50 de lei până la câteva sute de lei, în funcţie de mărime. 

Vă mai recomandăm: Cât te costă murăturile pentru iarnă. Vezi preţurile din pieţe!

Cum a devenit varza un produs de lux. În pieţele din Bărăgan se vinde la preţuri de zece ori mai mari decât anul trecut

Arad



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite