A început sezonul dulceţii de smochine. Cea mai simplă reţetă, „povestită“ de bucătarul arădean Jozsef Frederik

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Smochinele, cunoscute din antichitate şi apreciate pentru dulceaţa naturală şi parfumul specific, se găsesc tot mai des pe mesele românilor. Ele pot fi consumate crude, însă mulţi preferă să prepare din ele dulceaţă.

Bucătarul arădean Jozsef Frederik ne dezvăluie care sunt secretele preparării dulceţii de smochine:

INGREDIENTE:
35 de bucăţi de smochine mai verzi
1 kilogram de zahăr
400 ml de apă
o jumătate de lămâie
1 baton de vanile
1 baton de scorţişoară

MOD DE PREPARARE

„Se fierbe apa cu zahărul până devine lipicioasă. Se adaugă smochinele spălate şi scurse. Se fierbe pe jumătate fructul, aproximativ 30 de minute. Se lasă la răcit până a doua zi, când se scot fructele din sirop şi se fierbe din nou siropul până se face o pastă mai groasă, asemănătoare la consistenţă cu mierea. Se pun din nou fructele în sirop şi se mai fierb aproximativ 20-30 de minute. Se pun fructele (câte unul) în borcan şi se adaugă siropul. Capsăm şi întoarcem borcanele cu gura în jos pentru 2-3 minute, după care se pun la depozitare pe un pat cald“, spune Jekel Jozsef Frederik.

Perioada în care se prepară o astfel de dulceaţă este 20 august-10 septembrie, însă totul depinde de timpul de afară, cât de repede se coc fructele.

Smochinele conţin mici cantităţi de potasiu, magneziu, calciu şi vitamina B6 şi sunt bogate în fibre.

Vă mai recomandăm: 

Cum să prepari cea mai bună dulceaţă de căpşuni: ingredientele secrete ale unei reţete simple

Sfaturi de la gospodine pentru a prepara cea mai bună dulceaţă. Ce trebuie să faci ca să se lege mai repede

Arad

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite