Cămătarii teleormăneni au fost luaţi pe sus de mascaţi

Cămătarii teleormăneni au fost luaţi pe sus de mascaţi

Cămătarii au fost vizitaţi de mascaţi foto: Adevărul

Cel puţin 20 de teleormăneni, persoane fizice şi administratori de societăţi comerciale, au căzut în plasa cămătarilor. În această dimineaţă, mascaţii au efectuat 14 percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor unui grup infracţional specializat în cămătărie, şantaj şi violenţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un număr de 14 percheziţii domiciliare au fost făcute, miercuri, la locuinţele membrilor unui grup infracţional specializat în cămătărie, şantaj şi violenţe. 10 persoane au fost duse la sediul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism Teleorman pentru a fi audiate.

Percheziţiile domiciliare au fost efectuate în municipiul Alexandria, oraşul Videle şi comuna Bragadiru, precum şi în municipiul Bucureşti.

În urma descinderilor efectuate, au fost identificate şi ridicate sume de bani, bijuterii, înscrisuri, arme albe şi dispozitive informatice.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că, în perioada 2011 – 2013, membrii grupului ofereau împrumuturi cu camătă, după care exercitau acte de ameninţare şi violenţă pentru deposedarea de bunuri şi de firme, cauzând un prejudiciu de aproximativ 300.000 euro.

Până în prezent, au fost identificate 20 de părţi vătămate, persoane fizice şi administratori de societăţi comerciale, toţi din judeţul Teleorman.

10 membri ai grupului infracţional, cu vârste între 25 şi 40 de ani, au fost conduşi la sediul DIICOT Teleorman pentru audieri şi luarea măsurilor legale ce se impun.

citeste totul despre: