Servicii de catering pentru toate buzunarele de sărbători în restaurantele din Alba Iulia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O masă de Crăciun pentru 4 persoane poate fi comandată la firmele de catering din Alba Iulia la preţuri cuprinse între 80 şi 120 de lei. Suma creşte în funcţie de numărul persoanelor şi poate ajunge la peste 200 de lei, dacă clienţii au pretenţii culinare mai exotice.

Masa poate include aperitiv din porc, piftie, sarmale, salată şi cozonac. Oferta existentă pe piaţă este diversă, pornind de la restaurantele hotelurilor şi pensiunilor din oraş şi până la firme specializate în activităţi de catering. Un meniu pentru o persoană costă între 15 lei şi 20 lei şi include trei feluri de mâncare. Suma poate fi chiar mai mică dacă se apelează la restaurantele care oferă „meniul zilei“.

Bucătăria oricărui restaurant care se respectă oferă alături de diverse mâncăruri traditionale, platouri sau aperitive reci sau calde cu o compoziţie bogată. O masă bună nu se poate termina, însă, fără deserturi. Oferta este bogată şi din acest punct de vedere, la preţuri pentru toate buzunarele. Un platou Haiducesc, de 1 kilogram, cu brânză de burduf, telemea, şorici, muşchi file, slănină, pastramă de vită, castraveţi şi ceapă, costă circa 50 de lei şi este îndestulător pentru patru persoane. Produse de acest gen pot fi comandate de la restaurantele hotelurilor Parc şi Cetate.

Pentru pretenţioşi se poate apela la serviciile restaurantului Delacroix, deschis de curând la Alba Iulia de fostul concurrent Masterchef, Mihai Toader. “Încerc să aduc ceva nou şi să familiarizez oamenii din judeţul Alba cu mâncarea franţuzească, mediteraneană, mai exact mâncarea sănătoasă. Folosesc doar produse proaspete, printr-un mod de preparare total diferit de cel tradiţional”, a spus Mihai Toader.

Printre preparatele din meniul cu care vă întâmpină “Delacroix” se regăsesc antreuri precum rulouri cu legume de toamnă şi cremă de brânză, foie gras cu dulceaţă de fenicul şi sos de fructe de pădure sau supe creme de ardei copt cu brânză de capră, de cartofi cu bacon ori de ciuperci cu prosciuto. La capitolul paste se regăsesc tagliatelele cu creveţi, fusillii cu somon iar dintre preparatele din peşte menţionăm păstravul la cuptor umplut cu fenicul, tonul în crustă de susan, cu brocoli şi sos butter-lime.

Nu lipsesc nici specialităţile din carne precum muşchi de vită cu sparanghel şi sos dijon, muşchiuleţ de viţel cu polenta şi sos de bere brună cu salota ş.a, plus deserturi dintre cele mai delicioase precum creme brulee sau trufe de ciocolată cu bezea. Preţurile sunt în mare parte accesibile, cel mai mai scump preparat fiind 69 de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite