Daimler Mercedes cumpără suprafeţe mari de teren la Sebeş. Surse din piaţă susţin că se pregăteşte o nouă mare investiţie

Daimler Mercedes cumpără suprafeţe mari de teren la Sebeş. Surse din piaţă susţin că se pregăteşte o nouă mare investiţie

Liniile de producţie Daimler de la Sebeş unde se fabrică cutii de viteză

Grupul german Daimler, producător al autoturismului Mercedes, are în plan noi investiţii în România. Potrivit unor surse neoficiale, compania a achiziţionat suprafeţe mari de teren la Sebeş unde funcţionează din 2014 o fabrică de cutii de viteză şi va fi deschisă, în 2016, o altă investiţie importantă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compania germană a achiziţionat mare parte din terenurile care se află în zona Star Transmission şi Star Assembly pe platforma industrială de la Sebeş. Cele două societăţi administrează două fabrici de cutii de viteze cu o valoare totală de 300 de milioane de euro. Prima, în valoare de 40 de milioane de euro, a fost inaugurată în ianuarie 2014, iar cea de-a doua cifrată la 260 de milioane de euro a fost finalizată la sfârşitul anului 2015, iar producţia efectivă va începe în primăvara anului 2016. Numărul angajaţilor care vor lucra din acest an pentru Daimler la Sebeş este de circa 1.000 de persoane.
 
Intenţia de a deschide o uzină în România a fost exprimată public de către Dieter Zetsche, preşedintele consi­liului de ad­ministraţie al Daimler AG. „Decizia privind o nouă uzină este un proces foarte raţional, în care com­parăm toate aspectele legate de nivelul edu­caţional, disponibilitatea forţei de muncă, logistică, infrastructură, cât de uşor este să faci afaceri în acea ţară, dis­tan­ţa faţă de furnizori şi clienţi. Ro­mâ­nia poate fi o soluţie. În România avem o experienţă pozitivă datorită fabricii de cutii de viteze, care este una foarte bu­nă. Şi reprezintă un avantaj pentru Ro­mânia faptul că avem acolo o uzină pen­tru cutii de viteze“, a declarat Dieter Zetsche, preşedintele consi­liului de ad­ministraţie al Daimler AG, pentru zf.ro. Dacă planurile Daimler sunt în această direcţie, noua fabrică ar putea fi inaugurată la momentul în care se va circula pe autostradă de la Sebeş şi până la graniţa cu Ungaria.
 
Imagine din fabrica de cutii de viteză de la Sebeş

În fabrica Star Transmission se produce cutia de viteză în 5 trepte, în timp ce la Star Assembly va demara producţia celei mai performante cutii de viteză automată cu 9 trepte 9-GTRONIC. Transmisiile produse în noua unitate vor echipa limuzinele germane precum E-Klasse sau S-Klasse, care costă peste 50.000 de euro. Daimler mai deţine în Alba linii de producţie la Cugir, unde, tot prin intermediul companiei Star Transmission, se produc din anul 2001 roţi dinţate, axe şi componente prelucrate pentru motoare.
 
Citiţi şi:
 

Noua fabrică Daimler de la Sebeş, finalizată până la sfârşitul acestui an. În 2016 începe producţia cutiilor de viteză

 

 

citeste totul despre: