Încă două dosare pentru Cristian Boitor, liderul grupării din Alba care exploata 32 de tinere prin prostituţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

DIICOT Alba Iulia a redeschis alte două dosare penale pe numele inculpatului Cristian Boitor, cercetat în prezent în arest preventiv pentru constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani. Tribunalul Alba a confirmat redeschiderea urmăririi penale în cele două dosare în care s-au mai efectuat cercetări în 2005 şi 2009.

Deciziile Tribunalului Alba au fost luate în 26 aprilie 2015, la socilcitarea DIICOT Alba Iulia. ”Confirmă ordonanţa nr. 5D/II/2/2016 din data de 05.04.2016 prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 72D/P/2009 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. În baza art. 275 al. 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Confirmă ordonanţa nr. 4D/II/2/2016 din data de 05.04.2016 prin care s-a dispus redeschiderea urmăririi penale în dosarul nr. 63D/P/2005 al DIICOT – Serviciul Teritorial Alba Iulia. În baza art. 275 al. 3 Cpp cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia”, se afirmă în minutele celor două decizii de la Tribunalul Alba. 

Pe lângă Cristian Sorin Boitor, în ambele dosare mai este vizat şi fratele acestuia Daniel Constantin Boitor, respectiv Vasile Mihu şi Ioan Laurean Pfisterer (fost Mihu) în dosarul 72D/P/2009 şi Valentin Dan Şarlea şi Adrian Antal în dosarul 63D/P/2005. Dintre aceştia, Valentin Dan Şarlea este cercetat şi el în arest preventiv în dosarul deschis în 2016. Cristian Boitor are 35 de ani şi locuieşte în Blaj. Tânărul are afaceri imobiliare în Cluj-Napoca şi circula cu maşini scumpe şi în locuri exotice din Europa. Acesta este considerat liderul grupării de proxeneţi şi traficanţi de persoane destructurat în martie 2016 de DIICOT şi BCCO Alba Iulia. Banii obţinuţi de pe urma exploatării prin prostituţie a 32 de tinere în ţări din vestul Europei erau investiţi în afaceri imobiliare. 

”Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat că sumele de bani obţinute, prin aceste procese de spălare bani, se ridică la 2.395.988 de lei şi 183.758 de euro”, se afirmă într-un comunicat de presă al BCCO Alba Iulia. Bărbatul din Blaj afişează pe reţelele de socializare o viaţă de lux: maşini de zeci de mii de euro (Porsche şi Mercedes) şi destinaţii turistice exotice. De asemenea, Cristian Boitor se laudă şi cu investiţiile în domeniul imobiliar din Cluj-Napoca. Potrivit anchetatorilor, gruparea era formată din 25 de persoane. Anchetatorii au efectuat 21 de percheziţii domiciliare în zona municipiului Blaj din judeţul Alba şi în judeţul Cluj, iar poliţişti din Germania au realizat 5 percheziţii în locaţii din zona Augsburg. Suspecţii sunt bănuiţi de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism internaţional şi spălare de bani. 

”În fapt, din cercetări a reieşit că, începând cu anul 2001, membrii grupării infracţionale ar fi racolat tinere, cu o situaţie materială precară, pe care le-ar fi obligat să practice prostituţia în ţări precum Italia, Germania, Austria şi Belgia. În timp, activitatea infracţională a grupării s-a mutat, în principal în Germania, zona Ausburg. Multe dintre fetele exploatate au devenit, în timp, dependente emoţional de proxeneţi, fiind într-o perpetuă stare de temere faţă de aceştia şi rămânând sub controlul lor perioade îndelungate de timp, membrii grupării recurgând la constrângerea fizică şi emoţională”, se afirmă în comunicatul BCCO.

Citiţi şi:

Dosarul tinerilor din Blaj acuzaţi de proxenetism: patru inculpaţi eliberaţi din arest. Cristian Boitor rămâne după gratii

Grupare de proxeneţi care exploata prin prostituţie 32 de tinere în străinătate, anihilată de BCCO şi DIICOT Alba Iulia

Cine este liderul grupării de proxeneţi anihilate în Alba: afaceri imobiliare la Cluj, maşini de lux şi destinaţii exotice

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite