Un oraş din România, recomandat de jurnaliştii britanici într-un top al destinaţiilor de iarnă: „Este ideal pentru escapadele romantice“ FOTO

Un oraş din România, recomandat de jurnaliştii britanici într-un top al destinaţiilor de iarnă: „Este ideal pentru escapadele romantice“ FOTO

Sibiul este lăudat pentru arhitectură FOTO Alamy Stock Photo

Un oraş din România a fost inclus de publicaţia britanică „The Guardian“ într-un top al recomandărilor pentru petrecerea vacanţei de iarnă, fiind descris drept locul perfect pentru escapadele romantice din anotimpul rece.

Ştiri pe aceeaşi temă

Oraşul Sibiu se regăseşte într-un top 10 al celor mai potrivite destinaţii pentru un city break de iarnă, lista fiind întocmită de „The Guardian“. Jurnaliştii britanici sunt de părere că Sibiul, care încheie clasamentul, este ideal pentru escapade romantice în anotimpul rece, turiştii având parte de zăpadă, străzi pietruite, turnuri medievale şi iluminat festiv. „Este un oraş grozav pentru plimbări în timpul cărora descoperi o mulţime de clădiri medievale în care se serveşte mâncare şi băutură“, arată publicaţia. De asemenea, jurnaliştii străini recomandă celor care se hotărăsc să viziteze Sibiul să guste mămăligă cu brânză şi apoi neapărat să bea ţuică.

„Punctul cel mai interesant al oraşului este Piaţa Mare, cu ziduri istorice şi turnuri de exploatat. Podul Minciunilor, construit în 1859, încă rezistă în ciuda superstiţiei că acesta se va prăbuşi dacă oamenii născocesc lucruri în timp ce-l traversează. Catderala Evanghelică Sf. Maria are un decor plin de culoare şi pietre funerare uimitoare, inclusiv pe cea a unui flăcău local, prinţul Mihnea cel Rău, fiul lui Vlad Ţepeş“, mai scrie The Guardian.

Pentru amatorii sporturilor de iarnă, jurnaliştii britanici recomandă Păltiniş, care vara devine zonă de drumeţii, în timp ce posesorii de automobile şi bicicliştii nu ar trebui să rateze sub nicio formă Transfăgărăşanul, descris drept „autostrada monumentală şi nebunească pe care fostul lider Nicolae Ceauşescu a construit-o peste Carpaţi.“

În fruntea topului se află Poprad, un oraş din regiunea istorică Zips din Slovacia, situat la poalele Munţilor Tatra. „Micuţul oraş cu o inimă ca a unei Europe Centrale medievale stă la poalele unor munţi magnifici, acoperiţi de zăpadă. Centrul Istoric, Spišská Sobota, nu este mare, dar arhitectura sa barpcă îl plasează clar într-o zonă veche şi foarte centrală a Europei. Asiguraţi-vă că vă aventuraţi dincolo de oraşul vechi pentru a descoperi cele mai importante locuri, în special cicolotaeria Bon Bon de pe Dominika Tatarku, peste râul din apropierea gării, şi muzeul istoric Podtatranské. Cea mai bună parte este transportul rapid şi ieftin spre Munţii Tatram cu telecabine şi telescaune ideale pentru schi sau doar pentru a vă bucura de panorame spectaculoase. De asemenea, foarte populară este o piscină în aer liber din oraş“, scrie „The Guardian“.

FOTO Getty Images/The Guardian

Locul secund în top este ocupa de Baden-Baden, un oraş balnear din Germania vizitat de personalităţi precum împăratul roman Caracalla, Regina Victoria şi Victoria Beckham. „Oraşul este perfect pentru distracţie şi este minunat în timpul iernii, având ape calde pentru relaxarea oaselor îngheţate. Lichtentaler Allee este un lanţ de grădini care se întinde pe străduţele din oraş, iar vizitatorii se pot bucura de apele vindecătoare în Trinkhalle şi se pot scufunda în Băile romano-irlandeze Fridrischsbad. Mark Twain spunea că aici a pierdut noţiunea timpului în 10 minute, iar pe a întregii lumi în 20 de minute. Tot el spunea că Baden e un oraş stupid, «plin de falsitate, fraudă şi snobism», deşi susţinea şi că l-a vindecat de reumatism“, mai spun jurnaliştii britanici.

În fine, podiumul este întregit de Sarajevo, Bosnia, descris astfel: „cândva un bastion magnific al integrării şi cu o splendoare multiculturală s-a ridicat din cenuşa asediului 1992-1996 şi este acum o metropolă înfloritoare şi o destinaţie fascinantă.“ Punctele de atracţie sunt centrul restaurat al oraşului şi muzeul Svrzos House, care aminteşte de atmosfera secolulului al XVIII-lea. Mai modern, dar nu mai puţin evocator este Muzeul Tunelului, o secţiune a pasajului care a ţinut oraşul în picioare în zilele întunecate ale războiului. Şi, pentru că este o locaţie a Jocurilor Olimpice de Iarnă, există pârtii de schi şi snowboard în Bjelašnica.

FOTO Izzet Keribar/Getty Images/The Guardian

Topul este completat, în ordine, de:

Åre-Östersund, Suedia

FOTO Getty Images/The Guardian

Poznan, Polonia

FOTO Alamy/The Guardian

Zagreb, Croaţia

FOTO Alamy/The Guardian

Tromsø, Norvegia

FOTO Alamy/The Guardian

Ljubljana, Slovenia

FOTO Alamy/The Guardian

Memmingen, Germania

FOTO Alamy/The Guardian

citeste totul despre: