Un oraş din România a fost inclus în topul celor mai frumos împodobite destinaţii din Europa, alături de Paris, Berlin şi Budapesta VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capitala a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare FOTO Dan Mihai Bălănescu
Capitala a fost îmbrăcată în straie de sărbătoare FOTO Dan Mihai Bălănescu

Marile oraşe ale lumii sunt împodobite cu decoraţiuni şi luminiţe în perioada Sărbătorilor de Iarnă. Portalul de ştiri Msn.com a alcătuit un clasament al celor mai luminate oraşe din Europa, unde ornamentele de Crăciun oferă o atmosferă de poveste.

Portalul de ştiri MSN a realizat topul celor mai frumos împodobite capitale din Europa. Printre Paris, Berlin şi Budapesta se află şi Bucureştiul, care ocupă locul trei în top. Anul acesta, peste 3 milioane de beculeţe de tip LED au fost aprinse în Capitală cu ocazia Sărbătorilor de Iarna, pe un traseu de 29 kilometri, în 52 locaţii.

Potrivit Msn.com, cele mai frumos împodobite capitale din Europa sunt:

Paris, Franţa

image

Există un singur loc în capitala franceză unde pot fi văzute cele mai frumoase jocuri de lumini şi acela este Champs-Elysées. Cea mai faimoasă stradă comercială din Paris este împodobită de la Arcul de Triumf până la Place de la Concorde.

Berlin, Germania

image

Atmosfera de sărbătoare din Berlin este perfectă pentru a petrece perioada premergătoare Crăciunului, colindând pieţele sale extrem de atrăgătoare. Nu rataţi nici instalaţiile de la Palatul Charlottenburg, decorul regal şi magazinele din apropiere.

Bucureşti, România

PREMIERĂ: Cum arată luminile de sărbători din centrul Bucureştiului anul acesta

Capitala ţării noastre a fost şi ea inclusă în topul portalului de ştiri Msn.com, ocupând locul trei printre cele mai frumos împodobite oraşe din lume. „Piaţa Universităţii din Bucureşti devine un paradis în perioada sărbătorilor de Crăciun. Dacă eşti norocos, poţi avea parte şi de zăpadă. Aceasta dă un plus de magie“, scriu cei de la Msn.com.

Bucureştiul a fost decorat cu luminiţe pe un traseu de 29 de kilometri, ce include bulevardele Magheru, Bălcescu, I.C. Brătianu, Unirii, Piaţa Unirii, Piaţa Universităţii, Piaţa Romană, Bulevardul Lascăr Catargiu, Regina Elisabeta, Piaţa Victoriei, Bulevardul Aviatorilor, Arcul de Triumf, Piaţa Arcul de Triumf, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Presei Libere, Şoseaua Bucureşti - Ploieşti, la intrare de pe DN1, Fântâna Mioriţa, Piaţa George Enescu, Centrul Istoric, Piaţa Romană, la monumentul Lupoaica, Piaţa Constituţiei, Bulevardul Carol, zona Piaţa Universităţii - Piaţa Rosetti, zona Ateneu - Nicolae Golescu, intersecţiile Şoseaua Colentina cu Şoseaua Ştefan cel Mare, Şoseaua Colentina cu Strada Doamna Ghica, Calea Moşilor cu Bulevardul Dacia, Şoseaua Mihai Bravu cu Strada Baba Novac, Bulevardul Unirii cu Strada Traian, Bulevardul Cantemir cu Bulevardul Mărăşeşti, conform News.ro.

Budapesta, Ungaria

image

De Crăciun, în Budapesta totul este sclipitor, chiar şi tramvaiele care circulă prin faţa clădirilor importante din oraş, cum ar fi luminatul Palat al Parlamentului.

Copenhaga, Danemarca  

image

Crăciunul în Copenhaga nu are nicio legătură cu modelul clasic, cu ghirlande şi globuri decorative. Dacă ajungeţi în această vacanţă în capitala Danemarcei, nu rataţi luminile splendide din Grădinile Tivoli.

Cracovia, Polonia  

image

Într-o continuă armosferă de sărbătoare şi cu şanse mari de a vedea zăpadă, Cracovia este unul dintre cele mai potrivite locuri din Europa pentru a petrece Crăciunul. Piaţa Centrală a oraşului arată incredibil după lăsarea întunericului.

Edinburgh, Scoţia  

image

Fie că te gândeşti la festivalurile de iarnă sau la târgurile de Crăciun, Edinburgh oferă tot ce îţi poţi dori pentru a petrece momente de poveste în perioada Crăciunului. Cu toate acestea, nimic nu se compară cu festivităţile dedicate noului an în capitala scoţiană, cu impresionantele focuri de artificii, parade tematice şi petreceri stradale.

Helsinki, Finlanda  

image

Primul strat gros de zăpadă se depune, de obicei, la Helsinki. Aşa că dacă eşti una dintre persoanele care consideră că nu există Crăciun fără zăpadă, ar trebui să iei în calcul o vizită în Finlanda. Unul dintre cele mai bune locuri pentru a simţi atmosfera festivă este Aleksanterinkatu, strada principală a oraşului, care este generos împodobită cu instalaţii de Crăciun.

Londra, Anglia  

image

Dacă ai nevoie de o recomandare cu privire la locul în care poţi vedea luminile de Crăciun din Londra, aceasta este Oxford Street. Fă şi un mic ocol pe Carnaby, principala stradă comercială însufleţită de numărul crescut de vizitatori.

Madrid, Spania

image

Piaţa Mare din Madrid, cu sclipirea luminilor de Crăciun, este un loc minunat pentru a regăsi atmosfera de sărbătoare, fără a fi nevoit să-ţi faci prea multe griji cu privire la temperaturile sub zero grade sau zăpadă.

CălătoriiPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite