VIDEO Tehnică extremă de eliminare a stresului: terapia prin vandalism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Persoanele care vin la The Break Club îşi varsă nervii pe obiectele din camera „furiei“ Captura YouTube
FOTO Persoanele care vin la The Break Club îşi varsă nervii pe obiectele din camera „furiei“ Captura YouTube

Fiecare dintre noi are momente în viaţă când ajunge într-o asemenea stare de tensiune încât simte nevoia să-şi vărse nervii pe primul lucru întâlnit în cale. Totuşi, pornirile violente sunt taxate de cei din jur, dincolo de faptul că poţi fi pus în situaţia de a da socoteală în faţa legii dacă distrugi vreun bun public. Un club din Argentina oferă o formă de terapie extremă, metodă care atrage din ce în ce mai multe persoane stresate.

Departe de ochii lumii, înarmate cu bâte de baseball şi dotate cu echipamente de protecţie, persoanele care apelează la serviciile The Break Club (Clubul furiei) din Buenos Aires îşi varsă frustrările acumulate de-a lungul timpului făcând ţăndări sticle, veselă, televizoare şi computere vechi sau obiecte de mobilier.

Ideea afacerii aparţine unui grup de prietene care se întâlneau periodic doar ca să facă praf şi pulbere diverse obiecte adunate de la gunoi, un fel de ritual de ventilare emoţională menit să le pregătească psihic pentru provocările de zi cu zi. De la aceste „reuniuni“ amicale până  la afacere nu a fost decât un pas, iar adepţii nu au întârziat să apară.

„The Break Club se conformează celor mai noi tehnici de management al stresului, metode care sunt folosite şi în SUA, Spania şi Japonia. Noi îţi punem la dispoziţie echipamentul de protecţie potrivit, o bâtă de vaseball şi îţi oferim libertatea de a distruge tot ce vei găsi în camera «furiei». La finalul şedinţei, îţi vei recăpăta suflul odihnindu-te o vreme întins pe o canapea, înconjurat de muzică relaxantă, apoi vei simţi că ai renăscut precum pasărea Phoenix “, se arată pe site-ul companiei. 

Repezentanţii clubului furiei oferă clientului posibilitatea de a-şi aduce propriile obiecte, dacă simte nevoia să distrugă, de exemplu, lucruri care au aparţinut unui fost iubit sau fostei soţii. De asemenea, cei care apelează la ajutorul The Break Club se pot folosi de fotografia unei persoane pentru a-şi canaliza emoţiile negative, fie că este vorba despre un şef care i-a scos din sărite sau orice altă persoană care i-a făcut nefericiţi. În funcţie de lucrurile pe care clienţii le distrug, taxa pentru jumătate de oră de terapie poate ajunge până la 100 de euro. 

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite