Top 7 cele mai bune măşti preparate în casă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Măştile cosmetice, indiferent că sunt hidratante, nutritive sau antirid, constituie un tratament activ,  foarte eficient, deoarece îndepărtează celulele moarte, hrănesc, netezesc şi împrospătează tegumentul.

1. Arahidele hrănesc ţesuturile

Pisează două linguri de sâmburi de arahide, pune-le în lapte şi fierbe-le 15 minute la foc mic. Strecoară conţinutul şi cu lichidul rezultat masează faţa şi decolteul, apoi lasă-l să acţioneze 20 de minute. Spală faţa cu apă călduţă. Soluţia este şi mai eficientă dacă adaugi o lingură de miere. În acest caz, masează mai ales zonele care au tendinţă de ridare din jurul gurii şi de pe frunte, unde apar ridurile de expresie.
Tratamentul trebuie aplicat o dată pe săptămână.

2. Caolin pentru estomparea ridurilor

Amestecă zece picături de ulei de caise, o banană, o linguriţă de miere şi una de caolin. Lasă masca să acţioneze 20 de minute, apoi clăteşte-ţi faţa. Vitaminele A şi E din compoziţie ajută la refacerea pielii, mierea este un cicatrizant şi caolinul împiedică formarea ridurilor şi le estompează pe cele existente. Masca se aplică de două-trei ori pe săptămână şi este eficientă pentru tenurile foarte uscate.

4. Miere de albine pentru pielea iritată

Amestecă un gălbenuş de ou, două linguriţe de miere şi două linguriţe de făină de orez, aplică masca şi las-o 30 de minute. Spală-ţi apoi faţa cu apă caldă. Tratamentul trebuie repetat de două ori pe săptămână, până când pielea îşi recapătă aspectul normal. În paralel se va folosi şi apă termală cu efect calmant. Masca este indicată persoanelor care au tenul obosit şi deshidratat.

5. Castravetele rehidratează pielea

Aplică pe faţă şi pe gât rondele subţiri de castravete, cu tot cu coajă, şi lasă-le să-şi facă efectul timp de 20 de minute. După aceea, şterge faţa cu un tampon de vată îmbibată în apă minerală, iar apoi foloseşte o cremă hrănitoare pe faţă şi pe gât. Poţi aplica această mască ori de câte ori constaţi că tenul şi-a pierdut din prospeţime. Masca se recomandă persoanelor cu ten normal sau cu tendinţe de uscare.

6. Cartoful împrospătează tenul obosit

Amestecă un cartof fiert şi pasat cu o lingură de lapte cald. Apoi adaugă un gălbenuş de ou şi aplică masca pe faţă. După 20 de minute, spală faţa cu apă călduţă, apoi aplică un strat subţire de cremă sau un ser cu vitamine. Masca este bună pentru orice tip de ten.

7. Morcovul curăţă pielea

Dacă ai pielea grasă şi ţi-au apărut puncte negre pe toată faţa, pune un morcov proaspăt în mixer şi, cu sucul obţinut, tamponează faţa, lăsând leacul să acţioneze 20 de minute. Clăteşte-ţi apoi faţa cu apă minerală. Tratamentul trebuie repetat cel puţin 14 zile.

Specialistul nostru

Prof. dr. Anca Zbranca medic specialist dermatolog

Aplicarea unei măşti cosmetice făcute acasă poate fi un moment ludic şi relaxant. Un piure de fructe proaspete aplicat cinci minute pe faţă, decolteu şi pe mâini nu poate face rău dacă fructele nu sunt alergizante. Acestea sunt răcoritoare, conţin acizi de fructe, curăţă, demachiază şi hidratează pielea.

Atenţie însă! Unele măşti făcute acasă, prin aplicare timp îndelungat sau prin amestecul de substanţe, pot să genereze iritaţii, arsuri, alergii, hiperpigmentări. Când folosim astfel de tratamente trebuie să avem în vedere ca produsele amestecate să fie proaspete, compatibile între ele, compatibile cu tipul de ten şi cu expunerea ulterioară la soare. Măştile se aplică o dată pe săptămână. Înainte de prepararea şi de aplicarea măştii este necesar sfatul medicului dermatolog cu privire la ingrediente şi la modul de aplicare.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite