Grădina zoologică în care animalele mor pe capete şi nimeni nu face nimic

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recunoscută pentru cruzimea cu care animalele sunt tratate acolo, Grădina Zoologică din Surabaya, Indonezia, a devenit locul în care parcă animalele vin să moară în condiţii cumplite. Peste 50 de exemplare din diverse specii au picat victimă indiferenţei îngrijitorilor numai în ultimele trei luni.

Peste 50 de animale au murit numai în ultimele trei luni, potrivit jurnalistului britanic Richard Shears, de la „Daily Mail”. Acesta a vizitat Grădina Zoologică recent şi a descoperit, vorbind şi cu foşti angajaţi, că animalele mor în condiţii îngrozitoare. 

Unei girafe i-au fost descoperite 20 de kilograme de pungi de plastic în stomac, la autopsie, anul trecut. Alt caz a implicat un tigru de Sumatra al cărui tract digestiv a putrezit după acesta a fost hrănit, în repetate rânduri, cu carne tratată cu formaldehidă, un compus chimic.

„Surabaya Zoo a fost denumită, în repetate rânduri, drept cea mai cumplită grădină zoologică din lume, iar când am intrat acolo şi am văzut acest teren de tortură al animalelor, n-am mai avut dubii că-şi merită din plin această reputaţie”, scrie jurnalistul britanic.

Coastele cămilei se văd cu uşurinţă, fiind cazul majorităţii animalelor de la această grădină zoo

image

În continuare, acesta povesteşte de imaginile terifiante pe care le-a văzut. 150 de pelicani înghesuiţi în aceeaşi cuşcă mizerabilă, deşi nu are sens. Pelicanul nu este un animal pe cale de dispariţie, deci exemplarele numeroase sunt acolo datorită orgoliului responsabililor locului. „Erau atât de înghesuiţi că nici nu-şi mai puteau întinde aripile, să zboare”, descrie Shears.

Mai multe specii de păsări sunt îngrămădite într-un singur ţarc, fără nicio logică

image

Cămile extrem de slabe, ale căror coaste se văd de la distanţă, maimuţe-capucini înconjurate de şoareci şi şobolani, rinoceri deprimaţi care zac în propria lor mizerie şi urgangutani bolnavi de cancer.

Tony Sumampau, un fost angajat al locului, care a plecat din disperare de cauză, a vorbit cu jurnalistul britanic şi i-a explicat că totul porneşte de la egoismul incredibil al oamenilor de acolo. „Îngrijitorii au ţarcuri în care vând mâncarea şi băutura, pentru ei sunt mult mai importanţi banii decât grija faţă de animale”, a spus acesta.

Singurul exemplar de hipopotam african pigmeu, în propria mizerie, pe numele său Joy (bucurie - n.r.) 

image

Grădina zoologică a fost deschisă în 1916, în timpul dominaţiei coloniale olandeze, şi de atunci nu s-a mai făcut nimic pentru îngrijirea ei. În schimb, au fost aduse din ce în ce mai multe animale.

Un raport realizat de o echipă independentă a anunţat guvernul indonezian că este nevoie ca animalele să fie mutate în alte locuri, dar nu s-a făcut nimic în această privinţă. Celelalte grădini zoologice refuză să preia animalele, din cauza condiţiei fizice a acestora, dar şi a posibilelor boli pe care ar putea să le transmită şi animalelor sănătoase.

Un urangutan roade un marker galben aruncat de cineva, în timp ce un şoarece îşi face apariţia dintr-o gaură

image

Starea animalelor din Surabaya Zoo a intrat în atenţia presei internaţionale după ce o girafă a murit din cauza complicaţiilor cauzate de cele 20 de kilograme de pungi de plastic din stomacul său.

După ce girafa a murit, autorităţile s-au gândit să-i transforme scheletul într-o atracţie turistică

image

Şi dacă lumea a uitat de cazul ei, acum câteva săptămâni, femela urangutan Nick a murit la vârsta de 12 ani, deşi acestea trăiesc până la 60 de ani în captivitate. La autopsie, i-a găsită o tumoare imensă în intestine sale. Un leu african a murit „în dureri”, fiind doar alt caz care se adaugă masacrului de la grădina zoologică din Infonezia.

Agus Supangkat, un reprezentant al instituţiei, susţine că „nivelul de trai şi condiţiile s-au îmbunătăţit în ultimii ani” şi că animalele care au murit erau bătrâne, nu neapărat bolnave sau înfometate.

„Cele 3.000 de făpturi care trăiesc în aceste condiţii sunt blestemate să moară aici, în mod natural sau, mai degrabă, din cauza neglijenţei. O ultimă privire către puiul de elefant legat la trei picioare îmi oferă această certitudine”, încheie jurnalistul britanic. 

image
Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite