Gard viu care creşte rapid

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gard viu care creşte rapid. FOTO casoteca.ro
Gard viu care creşte rapid. FOTO casoteca.ro

Verdeaţa are efecte pozitive asupra psihicului uman, aşa că alegerea unui gard viu poate fi nu numai ecologică şi durabilă, ci şi sănătoasă. Dacă vreţi să optaţi pentru o asemenea împrejmuire, vă recomandăm un soi de gard viu care creşte rapid şi este uşor de întreţinut.

Gardul viu Ulmus pumila este o plantă cu frunze căzătoare, mici şi lucioase şi o coloratură de verde viu ce formează un gard natural de mare densitate. Deosebit de rezistentă, nepretenţioasă, având o creştere rapidă şi posibilităţi de plantare cu cheltuieli reduse, această specie se pretează la orice fel de sol şi condiţii climaterice, scrie  casoteca.ro. Pentru o creştere rapidă, se recomandă ca planta să fie udată regulat. Anual poate înregistra o creştere de 1,20 -1,30 m, timp în care îşi croieşte şi un diametru dens, tufos. Înălţimea ei poate ajunge chiar şi la cinci metri. În decurs de doi ani poate ajunge la înălţimea unui gard normal. Are o rezistenţă crescută la procesul de rarefiere şi tundere, iar frunzele ei mărunte permit realizarea oricărei forme.

Gard viu care creşte rapid: cum se plantează Ulmus pumila

Pentru a se prinde bine, se plantează după primele îngheţuri, începând de la mijlocul lunii octombrie sau noiembrie, până în momentul trezirii la viaţă a naturii (sfârşitul lui martie, începutul lui aprilie). Dacă la plantarea din toamnă nu rămâne timp pentru a aşeza fiecare plantă la locul potrivit, se pot sădi în grupuri, la 20 cm una de alta într-un rând. Poate fi plantat şi în două rânduri. În primul an este indicat ca planta să atingă o înălţime de maxim 1-1,2 m şi să aibă o densitate mare.

Gard viu care creşte rapid: beneficiile gardului viu

Gardul viu Ulmus pumila celer este utilizat pentru delimitarea unei propietăţi, dar şi pentru a amenaja o grădină. Dar beneficiile lui sunt multiple. Gardul viu absoarbe praful, umezeala, produce oxigen, fixează solul, are proprietatea de a izola şi proteja contra zgomotului. De asemenea, gardul viu protejează solul împotriva eroziunii vântului şi a apei şi absoarbe o anumită cantitate din apa de ploaie căzută, asigurând filtrarea apei în adâncimea solului.

Stil de viață



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite