De ce este acidul hialuronic un ingredient minune pentru piele?

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:

Crème, fillere injectabile destinate umplerii ridurilor şi suplimente alimentare, toate pe bază de acid hialuronic promit să îmbunătăţească textura pielii şi să amâne cu ani buni procesul de îmbătrânire cutanată.

Decide în cunoştinţă de cauză care este cea mai eficientă soluţie, sau cum poţi combina toate posibilităţile de administrare pentru beneficii cât mai mari.

Acidul hialuronic se află peste tot în organism, dar se găseşte în concentratii mai mari în ţesuturile conjunctive, în fluidul sinovial, la nivelul ochilor, valvelor inimii, între discurile vertebrale şi, desigur, şi la nivelul pielii. Rolul acidului hialuronic este să transporte nutrienţii către celule, să le purifice de toxine, acţionează ca un lubrifiant, dar absoarbe şi şocurile. Mai mult, reţine cantităţi mari de apă, de 100 de ori volumul propriu, de aceea este considerat un ingredient premium pentru hidratarea tisulară.

Conferă luminozitate pielii

Sub stratul exterior, pielea arata ca un burete. Părţile solide ale buretelui sunt formate din colagen şi din fibre de elastină, care susţin pielea, iar spaţiile goale sunt umplute cu acid hialuronic. Cu cât spaţiile acestea goale sunt mai bine acoperite de acid hialuronic, cu atât aspectul exterior al pielii este mai luminos şi mai odihnit. Efectul benefic se explică prin faptul ca acidul hialuronic reţine apa şi creşte nivelul de hidratare, de aceea şi aspectul pielii este unul mult mai pălcut atunci când în ţesuturi se află o cantitate optimă de acid hialuronic.

„Şterge” ridurile

Ridurile fine pot fi “şterse” cu ajutorul acidului hialuronic, principala cauză a îmbătrânirii pielii fiind deshidratarea fiziologică. Se ajunge la acest fenomen în mod firesc din cauza faptului că pe masură ce înaintăm în vârstă, corpul sintetizează cantităţi mai mici de acid hialuronic, dar şi de colagen şi de eleastină, din care se formează fibrele care susţin pielea. De aceea, când toate aceste componente sunt sintetizate în deficit se ajunge la ridarea şi la “prabuşirea” trăsăturilor feţei. Prin urmare, chiar este necesar să compensezi deficitele cu suplimente alimentare pe baza de acid hialuronic care să echilibreze sinteza de acid hialuronic din interior şi cu crème care să susţinăşi de la exterior hidratarea tegumentului.

Ajută la sinteza colagenului

Acidul hialuronic joacă un rol important şi în sinteza colegenului, proteina cel mai des intalnită în organism. Colagenul suţtine tendoanele, pielea şi cartilajul, iar cantitatea optimă de colagen în structurile enumerate contribuie la menţinerea fermităţii şi supleţei pielii. Asigurarea unei cantităţi optime de acid hialuronic determină şi menţinerea unei cantităţi optime de colagen în ţesuturi, ajutând, la sporirea efectului antiaging.

Administrarea orală, eficientă pe termen lung

Administrarea orală de suplimente cu acid hialuronic pare cea mai bună soluţie pentru obţinerea unor efecte care se observă pe termen lung. Pe de altă parte, administrarea topică de acid hialuronic, din fiole sau din crème cu un conţinut mare de substanţă, peste 20% pentru a fi eficiente, are efecte imediate, spectaculoase. Pielea pare mai tânără, mai luminoasă şi mai sănătoasă în doar câteva minute, dar efectul nu se menţine pentru mult timp, ca în cazul suplimentelro alimentare. Injectarea acidului hialuronic pentru remodelarea feţei, mărire de buze, sau umplerea ridurilor are, de asemenea, efect spectaculos, dar nu este un efect permanent, deci este necesară reinjectarea la perioadele stabilite de medicul estetician

Există un filler nou pentru buze, ce rezistă dublu

Noutatea sezonului este acidul hialuronic pentru buze obţinut prin tehnologie vâscoelastică, disponibil la noi în ţară din luna martie. Deocamdată, doar 4 medici in Bucureşti au fost învăţaţi să îl folosească, pentru că tehnica de injectare diferă parţial de cea folosită până acum. Diferenţa între acest produs şi cele utilizate până în prezent este ca dată de aspectul mult mai natural obtinut dupa injectare şi de rezistenţă dublă faţă de majoritatea formulelor de pe piaţă. „Ca indicaţie, nu doar persoanele care doresc buze cu volum pot apela la genul acesta de injectare, ci şi persoanele care au buzele prost conturate ori îmbătrânite, deshidratate sau cu riduri incipiente în jurul lor. E hidratant, reţine apa, deci ne face foarte bine oricum; zona se destinde uşor şi se hidratează foarte puternic, fără să se observe că s-a plasat acolo un ajutor”, explica medicul dermatolog Viviana Iordache.

Opinii


Ultimele știri
Cele mai citite