Cele mai bune măşti de faţă pe care le poţi face acasă: amestecuri naturale care te ajută să-ţi protejezi tenul în sezonul rece, fără să cheltuieşti o avere pe creme

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miezul de avocado este plin de minerale cum sunt fierul, calciul, cuprul, dar şi vitamine ca A, E, B, fiind perfect pentru hidratarea celor mai uscate tipuri de piele. FOTO adoleteen.com
Miezul de avocado este plin de minerale cum sunt fierul, calciul, cuprul, dar şi vitamine ca A, E, B, fiind perfect pentru hidratarea celor mai uscate tipuri de piele. FOTO adoleteen.com

În această perioadă a anului, când zilele reci au început să-şi facă deja simţită prezenţa, măştile de casă, naturale şi pline de vitamine, vor face minuni pentru ten. Fie că hidratează sau curăţă, cremele naturale pot fi realizate foarte simplu, important este sa ştiţi care sunt cele mai potrivite ingrediente pentru ceea ce aveţi nevoie.

Uneori este mai eficient să foloseşti mai rar o mască de faţă făcută în casă, decât să dai o mulţime de bani pe tot felul de creme-minune din comerţ, care promit să-ţi ofere secretul tinereţii fără bătrâneţe.

Iată trei variante de măşti de casă, perfecte pentru hidratarea, revitalizarea sau curăţarea tenului.

1. Mască hidratantă din miere şi avocado

Miezul de avocado este plin de minerale cum sunt fierul, calciul, cuprul, dar şi vitamine ca A, E, B, fiind perfect pentru hidratarea celor mai uscate tipuri de piele. 

Pentru obţinerea acestei măşti este suficient să amestecaţi jumătate de avocado copt cu o lingură de miere. Mixaţi bine totul până obţineţi o textură cât mai cremoasă, apoi aplicaţi pe faţă. Avocado are proprietăţi de catifelare a tenului, în timp ce mierea are rol antibacterian, conţine antioxidanţi, calmează şi curăţă pielea. Lăsaţi masca să acţioneze timp de 10 minute înainte să o îndepărtaţi cu o dischetă demachiantă şi cu apă. 

2. Mască de curăţare cu ciocolată şi ovăz

Praful de cacao este un antioxidant puternic, cu rol de protejare şi hidratare a pielii, în timp ce ovăzul este renumit pentru proprietăţile sale de exfoliere blândă. Studii recente realizate în Germania au indicat că flavonoidele din ciocolata neagră absorb razele ultraviolete, ajută la protejarea pielii şi îmbunătăţesc circulaţia sângelui la nivelul tenului, având şi rol antiinflamator. Ovăzul este eficient în tratarea porilor deschişi, exfoliază celulele moarte de la suprafaţa pielii şi chiar calmează iritaţiile tenului şi arsurile solare. Pentru că în compoziţia măştii cu ciocolată şi ovăz intră şi mierea, dar şi smântâna, acestea sunt de asemenea ingrediente benefice pielii. Mierea are efect antibacterian şi de curăţare în profunzime, iar smântâna hidratează din plin tenul uscat.

Ingrediente:

1/3 ceaşcă de praf de cacao
1/4 ceaşcă de miere
2 linguri de smântână grasă
3 linguri de făină de ovăz

Mod de preparare:

Într-un bol amestecaţi toate ingredientele cu o spatulă sau cu o lingură, până obţineţi o consistenţă cât mai cremoasă. Aplicaţi masca imediat pe faţă şi apoi masaţi încet. Lăsaţi-o să acţioneze timp de 15-20 de minute, apoi spălaţi cu apă călduţă pentru îndepărtare.

3. Mască hidratantă cu banană şi miere

Un adevărat răsfăţ pentru ten, acesată mască făcută din banana, miere şi scorţişoară ajută la hidratarea pielii uscate şi iritate, scorţişoara având rol de revitalizare a tenului şi ajută la curăţarea porilor, conform publicaţiei The Independent. De menţionat, scorţişoara nu trebuie adăugată dacă aveţi o piele mai sensibilă sau sunteţi predipuse la alergii. Puteţi testa masca pe o suprafaţă mică pentru a vă asigura că nu apar iritaţii.

Ingrediente:

jumătate de banană
2 linguri de miere
1/2 linguriţă de scorţişoară

Mod de preparare:

Jumătatea de banana coaptă se zdrobeşte într-un bol, cu o lingură de lemn. După ce aţi obţinut o textură moale şi consistentă, adăugaţi mierea şi scorţişoara şi mixaţi bine. Aplicaţi pe tenul curat, apoi lăsaţi-o timp de 30 de minute. Spălaţi cu apă din belşug.

Stil de viață



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite