FOTO VIDEO „Balurile purităţii“, ceremoniile controversate în care fiicele îşi încredinţează virginitatea taţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Intitulate baluri ale purităţii, ceremoniile de castitate au început să fie organizate în urmă cu aproximativ 17 de ani, în SUA, iar acum fenomenul s-a extins în 48 din cele 50 de state americane, dar şi în alte 17 ţări.

Ideea de bază a acestor baluri ale virginităţii, care seamănă sub multe aspecte cu nunţile, este ca fete de vârste de aproximativ 12 ani să facă un jurământ de castitatate în faţa Domnului, dar şi a taţilor lor. Mai mult, taţii joacă rolul unor soţi care le oferă fetelor-mirese un inel, mod în care aceştia fac la rândul lor promisiunea că vor veghea asupra păstrării virginităţii copilelor până în ziua în care se vor căsători cu bărbatul ales. Jurământul presupune ca fata să nu-şi întineze puritatea în niciun fel, fiind excluse inclusiv săruturile.

Asemănările cu o ceremonie de nuntă continuă prin faptul că fetele sunt îmbrăcate în rochii albe, similare cu cele purtate de mirese sau cu cele îmbrăcate de tinerele catolice în ziua comuniunii, iar taţii sunt şi ei înveşmântaţi ceremonios, în smoking-uri sau costume elegante de culoare închisă. Balul continuă cu un legământ pe care tată şi fiică îl fac îngenuncheaţi în faţa unei cruci, apoi fetele intră pe ringul de dans purtând crucea pe umeri, totul culminând cu un prim dans între taţi şi fete. 

image

FOTO Daily Mail

Ron Johnson, pastor principal la biserica Living Stones, îngenunchează în faţa fiicei sale oferindu-i un inel al purităţii, moment surprins în cadrul unui film documentar realizat de postul american ABC News, care a realizat o investigaţie jurnalistică pe această temă controversată, în cadrul „Nightline Prime“. Documentarul prezintă o privire din interior asupra acestor baluri care se organizează de 14 ani în cadrul hotelului Broadmoor din Colorado Springs. De regulă, în cadrul unui astfel de eveniment au loc ceremonii care leagă prin jurământ de puritate până la 60 de taţi împreună cu fiicele lor.

image

FOTO Reuters

Astfel, în timpul ceremoniilor, bărbaţii rostesc „ca mare preot al casei şi familiei, jur în faţa Domnului să-mi susţin fiica, cu toată autoritatea şi puterea de protecţie, pentru a o ajuta să-şi păstreze puritatea.“  Ca simbol al acceptării acestui legământ, fetiţele depun un trandafir alb la baza crucii în faţa căreia se rostesc promisiunile.

Fetele păstrează acest inel de puritate pe deget şi, din acel moment, sunt măritate cu Domnul, iar tatăl este iubitul lor. Unul dintre lucrurile importante este să-ţi aminteşti că tu ai făcut alegerea să urmezi calea Domnului şi să te salvezi de la a săruta o mulţime de broaşte râioase în drumul către descoperirea prinţului fermecat, îi explică Ron Johnson fiicei sale în cadrul documentarului. 

Inelul din aur este, în opinia lui Jonson, doar un obiect care „trebuie să amintească în permanenţă cât de important este să te păstrezi pură“.

La începuturi, în 1980, această „mişcare pro puritate“ se prezenta mai degrabă ca un jurământ de abstinenţă făcut de membrii adolecenţi din diferite biserici, ca o modalitate de ripostă faţă de libertatea sexuală a ultimelor decade şi a creşterii alarmante a numărului de persoane diagnosticate cu SIDA. Dar ideea controversată a încredinţării virginităţii fetelor către taţii lor până în momentul căsătoriei, în cadrul Balurilor Purităţii, a apărut mult mai târziu, în strânsă legătură cu biserica Evanghelică din SUA, conform abcnews.com.
Investigaţia jurnalistică va fi difuzată la 22 martie, de la 21:00, ora Americii.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite