Cum ajută mersul la cumpărături dezvoltarea copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi copiii se bosumflă, uneori, când sunt plimbaţi de părinţii lor prin magazine, incursiunea printre tarabe, rafturi pline cu haine şi pipăitul articolelor atârnate pe umeraşe contribuie la dezvoltarea armonioasă a micuţilor.

Interacţiunea dintre copil şi părinte în timpul cumpărăturilor îi îmbunătăţeşte copilului abilităţile sociale şi îl face mai fericit.

Conform unui studiu întocmit de universităţile Oxford şi Open, mersul la cumpărături este la fel de bun pentru copii precum pictura şi este mult mai eficient în ceea ce priveşte dezvoltarea abilităţilor sociale decât timpul petrecut în faţa televizorului sau citind.

Autorii studiului au ajuns la aceste concluzii după ce au studiat rezultatele unui chestionar economic din Germania, care a cercetat rutina şi obiceiurile zilnice a 800 de părinţi care au copii cu vârste cuprinse între 2 şi 3 ani. Acest studiu a evidenţiat nivele ridicate de fericire în cazul copiilor care au luat parte la activităţi de artă, meşteşug şi cumpărături.

image

FOTO Daily Mal
 

Cercetătorii, profesorul Paul Anand şi doctorul Laurence Roope, au adăugat că mersul la cumpărături poate fi benefic şi datorită schimbărilor de decor (din magazin în magazin), care îi îmbunătăţeşte copilului abilităţile sociale, stimulându-l vizual într-o mai mare măsură decât activităţile sociale sedentare şi contribuind şi la dezvoltarea locomotorie.  

În prezent, cercetătorii încearcă să demonstreze dacă această teorie este valabilă şi în cazul copiilor cu vârste mai mari. 


Citeşte şi: 

Copiii care folosesc în exces telefoanele mobile sunt mai puţin sociabili

De câte ori într-un an ţipă adolescenţii la părinţi şi din ce motive se comportă astfel

Youtube pentru copii, un proiect pe care Google ar putea să-l lanseze în curând

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite