Cele mai importante 6 lucruri de care trebuie să ţină cont părinţii când pleacă la drum lung cu maşina, împreună cu cei mici

Cele mai importante 6 lucruri de care trebuie să ţină cont părinţii când pleacă la drum lung cu maşina, împreună cu cei mici

Chiar dacă suntem convinşi că am luat toate măsurile de siguranţă, întotdeauna copiii reuşesc să ne pună în sitaţii dificile. FOTO pinterest.com

Plecatul în vacanţă cu cei mici este o adevarată provocare. Chiar dacă suntem convinşi că am luat toate măsurile de siguranţă, pentru a nu fi luaţi pe nepregătite, întotdeauna copiii reuşesc să ne pună în situaţii dificile.

Ştiri pe aceeaşi temă

Aşteptăm cu nerăbdare să vina concediul. Cu toţii iubim vacanţele şi ne dorim să descoperim locuri interesante si noi motive de distracţie. Atunci când călătorim alături de cei mici, apar inevitabil situaţii neprevăzute sau realitatea nu corespunde întotdeauna aşteptărilor noastre. Printre lucrurile pe care sub nicio formă nu trebuie să le faci, cînd pleci la drum, se număra urmatoarele:

 Ocoliri şi opriri, în timpul călătoriei  

Părinţi, atunci când plecaţi la drum cu cei mici, aveţi grijă să vă consultaţi cu privire la locurile pe care urmează să le vizitaţi. Chiar dacă sunteţi adulţii care ar trebui să aibă ultimul cuvânt, daca nu vreţi să transormaţi călătoria într-un coşmar, încercaţi să nu o faceţi foarte lungă şi plictisitoare.

Ignori copilul când dă semne că se simte rău

Chiar dacă nu vreţi să întârziaţi în vacanţă, nu ignoraţi dacă cel mic dă semne că are o problemă de sănătate. Decât să aveţi probleme pe drum, iar greţurile sau febra să vă dea bătai de cap, mai bine acordaţi-i atenţie şi găsiţi o rezolvare a problemei la momentul potrivit.

Presupui că nu se vor plictisi

„Sunt plictisit” este, probabil, cea mai auzită plângere venită din partea copiilor în călătoria cu maşina. Tabletele şi jocurile preferate ale celor mici te pot scuti de problemele provocate de plictiseala copiilor în călătoriile lungi.

Crezi că cei mici vor rezista până găsiţi un loc să luaţi masa

Chiar dacă stomacul copiilor este plin, veţi fi uimiţi de capacitatea lor de a ronţăi pe durata călătoriei. Plictiseala şi căutarea unei noi activităţi îi vor face pe cei mici să ceară mâncare în cele mai neaşteptate momente, aşa ca fiţi inspiraţi şi pregătiţi, pentru drum, câteva sandwichuri sau fructele lor preferate.

Asculţi doar muzica ta prefertă

Melodiile în vogă sunt, cu siguranţă, o variantă mai bună decât muzica preferată a copiilor tăi. Daca vrei să le dezvolti cultura muzicală, asteapă până ajungeţi acasă, iar în maşină pune şi muzica pe care o doresc micuţii sau CD-uri cu jocuri educative. 

Te aştepţi să adoarmă uşor

De regulă, copiii foarte mici adorm destul de repede într-o călătorie lungă. Dar nu vă aşteptaţi să doarmă tot drumul, mai ales dacă au deja 3 sau 4 ani. Cu atât mai mult nu se va întâmpla asta cu copiii foarte energici, care s-ar putea să nu aibă starea ncesară pentru a se odihni. Nu uitaţi să luaţi de acasă jucăriile preferate, eventual cele cu care obişnuiesc să adoramă. 

citeste totul despre: