Terapeuţii explică cele 4 semne care anunţă sfârşitul unei relaţii

Terapeuţii explică cele 4 semne care anunţă sfârşitul unei relaţii

4 semne care indică sfârşitul unei relaţii. FOTO Arhivă

Nu de puţine ori partenerii se întreabă dacă mai sunt compatibili sau nu, de ce pasiunea intensă a dispărut şi cum îşi pot da seama dacă mai sunt sau nu îndrăgostiţi unul de celălalt. Pentru a-i ajuta să găsească mai uşor răspunsurile la întrebări, terapeuţii au realizat lista semnelor care indică faptul că o relaţie este pe sfârşite.

În primele stadii ale unei relaţii, de cele mai multe ori, partenerii tind să creadă că şi-au găsit „sufletul pereche“. După un timp constată că lucrurile stau puţin diferit şi că o dată cu fluturii din stomac dispare şi entuziasmul. Cel mai greu este atunci când eşti implicat într-o relaţie de lungă durată şi nu ştii dacă a dispărut iubirea sau dacă mai puteţi readuce la viaţă pasiunea de la început, scrie independent.co.uk. Pentru a veni în ajutorul celor care se confruntă cu astfel de situaţii, terapeuţi au realizat lista scurtă a semnelor care indică sfârşitul unei relaţii.

Partenerul dă mereu vina pe tine

Rareori problemele dintr-o relaţie sunt create doar de o singură persoană. Se spune că este nevoie de doi parteneri pentru un tango. „O relaţie disfuncţională se va încheia curând în cazul în care unul dintre parteneri nu doreşte să lucreze la rezolvarea conflictelor şi dă vina pe celălalt pentru problemele apărute în relaţie“, este de părere consilierul de cuplu Julienne Derichs.

Singura cale pentru ca relaţia să funcţioneze este acceptarea faptului că trebuie lucrat la atitudinea fiecăruia şi că ambii trebuie să fie dispuşi să facă acest lucru.

Relaţia nu pare a avea o continuitate

Certurile, dispoziţia proastă a partenerilor atunci când sunt împreună şi lipsa momentelor fericite pot fi semne că poate a venit timpul ca cei doi să se separe. „Cel mai bun mod de a spune dacă sunteţi într-o relaţie pe sfârşite este atunci când nici voi nu vedeţi o rezolvare a lucrurilor“, spune terapeutul Jenny Giblin. Ea subliniază, totuşi, că acest lucru este diferit de momentul în care te simţi fără speranţă. „Dacă v-aţi blocat aşteptând ca lucrurile să se schimbe şi nimic nu se întâmplă, atunci este posibil să fiţi într-o relaţie care nu vă mai poate oferi nimic“, este de părere terapeutul.

Unul dintre parteneri este atras şi de alte persoane

Dacă aţi fi cu persoana potrivită, nu aţi mai avea fantezii cu acel tip drăguţ de la serviciu sau vecinul burlac pe care îl întâlniţi deseori în faţa blocului. „Dacă te gândeşti în mod constant la celelalte opţiuni care îţi apar în cale, atunci relaţia ta nu este atât de puternică precum crezi“, spune consilierul Jonathan Bennett.

Nu simţi că eşti lângă persoana potrivită

Uneori trebuie să te bazezi pe instinct. În cazul în care simţi că partenerul tău nu este persoana lângă care să-ţi petreaci restul vieţii, probabil chiar aşa este. Condiţiile societăţii ne fac să folosim vocea raţiunii, dar sentimentul intern este mai puternic decât ce cred ceilalţi. Este important să nu ignorăm ce ne spune inima. 

citeste totul despre: