FOTO De ce „umblă” româncele cu testul barza la mâna a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Moda testelor de sarcină pozitive a ajuns şi în România, iar întreprinzători inspiraţi de ceea ce se întâmplă încă de anul trecut în SUA şi Marea Britanie, fac bani frumoşi de pe urma clientelor care nu se dau în lături de la un gest cel puţin discutabil.

 “Cea mai tare farsă! Test de sarcină pozitiv!”, astfel se prezintă unul din anunţurile de acest tip postate pe diverse site-uri din România. 

“Cine ar dori să cumpere un test de sarcină folosit şi pe deasupra pozitiv? Depinde, fie o femeie furioasă pe partener, fie amatoarele de glume ieşite din comun! Cel mai evident caz rămâne, totuşi, cel al femeilor care vor să scoată cu forţa o cerere în căsătorie de la partenerul lor... Sigur, metoda funcţionează până la prima ecografie sau până la vizita la medic, realizată împreună. Vrei să faci o surpriză plăcută sau mai puţin plăcută celui drag? Vrei să faci o farsă rudelor sau prietenilor şi nu ştii cum? Noi avem soluţia! Cumpără testul de sarcină pozitiv şi vezi reacţia persoanei respective! Testul va veni igienizat şi în ambalajul propriu. Vânzarea de teste de sarcină folosite nu este interzisă sau ilegală în niciun mod. Pentru comenzi lăsaţi mesaj privat şi vă voi răspunde în cel mai scurt timp! Putem trimite în orice oraş prin Poşta Română sau curierat rapid. Oferim seriozitate maximă!!”, înşiră toate informaţiile, într-un mod cât se poate de “profesionist”, cel sau cei care se află în spatele acestui anunţ pe cât de amuzant, pe atât de cinic.

image

Anunţul din imagine a stârnit interesul cumpărătorilor, dacă ţinem cont de faptul că a strâns 534 de vizualizări

În acest caz, preţul unui test de sarcină pozitiv este de regulă 50 de lei, însă poate porni de la 35 de lei şi să ajungă până la 60 de lei, în funcţie de vânzător. Este cazul unei alte oferte de acest gen, de data aceasta aparţinând, după cum reiese din scurtul mesaj postat pe un site de vânzări, unei femei însărcinate.

image
Simplu, sunt gravidă şi îmi vând testul, aşa că dacă vreţi să păreţi însărcinate, luaţi-l, sună anunţul utilizatoarei din Albeşti, Constanţa.

Iar vânzarea acestor teste de sarcină nu este doar o joacă, ci cât se poate de reală, după cum s-a văzut în cadrul unui film realizat cu camera ascunsă, la Ştirile PRO Tv, în urmă cu numai câteva zile.

Farsa cu barza: metodă de constrângere

Psihologul Keren Rosner consideră că un astfel de test ar trebui să fie luat extrem de în serios, ţinând cont de faptul că are implicaţii puternice emoţionale şi decizionale.

Nu cred că este cea mai bună variantă de a face o farsă sau de a te juca. Emoţional, un barbat poate fi influenţat foarte puternic şi afectat de o astfel de veste, indiferent dacă reacţia va fi pozitivă sau negativă. Nu cred că există cineva care să rămână indiferent. Şi mă îndoiesc, în acelaşi timp, că persoanele care cumpără şi folosesc astfel de teste pot fi implicate într-o relaţie funcţională şi frumoasă. În general, astfel de manevre apar în cazul unor relaţii disfuncţionale sau unilaterale, atunci când o persoană îşi doreşte să fie împreună cu cineva, dar cealaltă nu se află pe aceeaşi lungime de undă. Este o metodă de constrângere, de manipulare, atrage atenţia psihologul. 

Profilul “clientei”: manipulativă şi cu stimă de sine scăzută

Îngrijorate că partenerii de viaţă întârzie să le ceară în căsătorie sau pur şi simplu în dorinţa de a face o farsă, tinerele americance au fost cele care au început, anul trecut, să cumpere de pe internet teste de sarcină pozitive, făcute de alte persoane însărcinate, la 25 de dolari bucata. Site-ul Craiglist s-a numărat printre primele care a scos la vânzare astfel de teste de sarcină. Preţul de 25 de dolari este orientativ, preţul variind de la vânzător la vânzător, între 20 şi 50 de dolari.


Subiectul a fost dezbătut, la acel moment, şi pe diverse forumuri din România, unde se discuta aprins despre cât de moral este să foloseşti un test de sarcină achiziţionat de pe internet, care arată două linii roşii, ca falsă dovadă a faptului că o femeie este însărcinată.

image

“Mesajul publicitar” gândit de vânzători, de multe ori viitoare mame care au găsit o modalitate de a face un ban din oferirea acestor teste de sarcină pozitive pe care le produc, la comandă, pentru clientele dispuse să scoată banul din portofel, sugerează exact sopul în care pot fi folosite. Astfel, o viitoare mamă din New Jersey, scria pe Craiglist: "Vrei ca iubitul tău să te ceară, în sfârşit, în căsătorie?", oferind mai apoi soluţia, adică testul de sarcină.

Dulce răzbunare

Dincolo de cel mai des invocate motive de femeile care doresc să achiziţioneze astfel de teste, de la farse la şantaj emoţional sau chiar şantaj de ordin financiar, idei noi apar de la caz la caz. Astfel, o clientă din Los Angeles susţinea că are nevoie de un test mincinos pentru a construi punctul de plecare pentru o campanie anti sex neprotejat, în timp ce o cumpărătoare din Dallas abia aştepta să se răzbune pe soţul care o înşelase.

Chiar dacă unele femei ar putea să recurgă la un astfel de test gândindu-se că ar putea să rezolve problemele din relaţie, rezultatul oricărui lucru forţat, care nu este onest, va destrăma cuplul, mai devreme sau mai târziu, spune Keren Rosner.

image
O astfel de motivaţie este proprie femeilor extrem de ambiţioase, manipulative sau demonstrative, care vor ca lucrurile să se întâmple numai aşa cum îşi doresc ele şi care au impresia că pot să gestioneze situaţia întotdeauna în favoarea lor. De regulă, persoanele de acest gen nu intră într-o relaţie bazată pe încredere, iar pentru ele nu relaţia în sine este importantă, ci prinderea într-o capcană a partenerului în dorinţa de a-şi demonstra lor sau societăţii că sunt valoroase. Ceea ce denotă o altă trăsătură a unui astfel de om: nu sta prea bine la capitolul stimă de sine. Cu certitudine, accentul în acest caz nu este pus pe iubire şi pe construirea unei relaţii, ci doar pe întâmplarea unor lucruri foarte pragmatice, premeditate, conturează Rosner profilul celei care ar fi dispusă să recurgă la vicleşugul falsei sarcini.

“Apariţia unui copil nu poate fi motiv de glumă”

Pe de altă parte, psihologul Keren Rosner observă că un mariaj bazat pe o minciună începe cu un handicap, iar şansele ca relaţia să fie una de succes pe termen lung sunt minime. “Nu înseamnă că dacă i-a mers o dată, prin folosirea unui astfel de test, o să-i meargă la infinit. Chiar dacă avem de-a face cu o persoană implicată afectiv, dar care nu poate să se împace cu ideea că partenerul nu-i oferă iubire, apare tipul de atitudine în care dacă eu te iubesc pe tine, eşti obligat să mă iubeşti înapoi, ceea ce este fals. Eu pot să iubesc o persoană, dar este alegerea celuilalt să răspundă într-un fel sau altul. De aceea, astfel de indivizi trăiesc într-o lume creată în jurul propriilor sentimente, o lume falsă, şi atunci nu pot accepta realitatea. Aşa ajung să se agaţe de partener în orice mod găsesc de cuviinţă, ca să-l determine să rămână în acea relaţie, chiar dacă ştiu că nu sunt iubite”, crede specialistul.

Cât despre folosirea unui astfel de test mincinos pentru verificarea reacţiei partenerului pus în faţa faptului împlinit, inclusiv în cazul cuplurilor care se iubesc, dar în cadrul cărora bărbatul nu se poate decide dacă îşi doreşte un copil, un astfel de test ar putea să aibă repercusiuni, în opinia psihoterapeutului. Acestea pot fi de la urmări nu foarte grave, pentru că partenerul ar putea să înţeleagă de ce a făcut partenera acest gest, până la zdruncinarea relaţiei şi la piederea încrederii, ceea ce va duce la un lanţ întreg de efecte negative, pentru că "neîncrederea are consecinţe în avalanşă”, după cum atrage atenţia Rosner. “Orice minciună sau farsă făcută pe seama unui lucru atât de serios are urmări. Apariţia unui copil nu poate fi motiv de glumă”, punctează psihologul. 

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Dovada ştiinţifică a faptului că Sigmund Freud avea dreptate: femeile au două tipuri de orgasm

Mărimea contează: care este diferenţa ideală de înălţime dintre un bărbat şi o femeie

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite