Cheia unui mariaj de cursă lungă: detaliul care ne poate face de două ori mai fericiţi decât alte cupluri căsătorite

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Studii anterioare au arătat că oamenii căsătoriţi tind să fie, per ansamblu, mai sănătoşi, dar şi mai fericiţi decât cei care nu au o astfel de relaţie. FOTO Arhiva Adevărul
Studii anterioare au arătat că oamenii căsătoriţi tind să fie, per ansamblu, mai sănătoşi, dar şi mai fericiţi decât cei care nu au o astfel de relaţie. FOTO Arhiva Adevărul

Un mariaj fericit, durabil este definit de câteva particularităţi clare, multe dintre ele identificate în decursul anilor de oameni de ştiinţă. Recent, un studiu lansat de Biroul Naţional de Cercetare Economică din SUA a indicat un alt parametru esenţial care face ca un cuplu căsătorit să se evidenţieze în mod pozitiv faţă de altele.

Biroul Naţional de Cercetare Economică din SUA a anunţat concluziile unui studiu recent centrat pe gradul de satisfacţie maritală, notează The New York Times. Studiul arată că persoanele care cosideră că partenerul lor de viaţă este şi cel mai bun prieten sunt de două ori mai fericite în căsnicie decât cele care nu se încadrează în acest tipar. 

Cercetarea a mai indicat că mariajul este benefic în mare măsură mai ales pentru persoanele de vârstă mijlocie (perioadă în care cei mai mulţi dintre noi trecem printr-o criză existenţială), care beneficiază astfel de sprijinul partenerilor în depăşirea momentelor cu adevărat dificile, cu atât mai mult când îi consideră şi prieteni de încredere, nu doar soţ/soţie.

Această regulă nu este însă valabilă pentru cuplurile căsătorite din America Latină, Caraibe şi Africa Subsahariană, notează şi publicaţia Huffington Post, regiuni unde s-a constatat un declin al gradului de fericire spre deosebire de cuplurile din SUA, de exemplu. 

Studii anterioare au arătat că oamenii căsătoriţi tind să fie, per ansamblu, mai sănătoşi, dar şi mai fericiţi decât cei care nu au o astfel de relaţie.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite