Adevăruri care deranjează despre femeile considerate uşoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat care are în palmares nenumărate aventuri sexuale este văzut drept un mare crai, în timp ce despre o femeie care are face acelaşi lucru se spune fără prea mari menajamente că este curvă. Marrie Lobel, autoarea unor cărţi specializate în relaţii de cuplu şi sex încearcă să dărâme mituri legate de acest subiect cu o abordare nouă, iritată de modul în care prejudecăţile distrag atenţia de la adevăr.

„Nimic nu mă irită mai mult decât jumătăţile de adevăr şi mistificările luate drept fapte. Mitutrile despre sexualitatea feminină sunt reînnoite continuu şi rostogolite de marea masă; moravuri vechi sunt vândute drept arme noi menite să câştige controlul în această luptă. Cred că a venit timpul să dăm cărţile pe faţă şi să zdruncinăm din temelii percepţiile total greşite despre acele femei care fac mult sex“, îşi începe Marrie Lobel articolul postat pe blogul de pe Huffington Post.

Mit 1. Femeile care fac mult sex sunt „uşor de convins“ 

Adevăr. Primul mit pe care autoarea încearcă să-l dărâme este cel conform căruia femeile care se implică în partide de sex întâmplătoare sunt pur şi simplu nişte uşuratice. Aceasta este de părere că acest capitol este unul la care femeile şi bărbaţii se diferenţiează complet, în sensul că bărbaţii au tendinţa să scadă mult din pretenţii atunci când au în minte o aventură, în timp ce femeile caută un partener mereu mai arătos, cu mai mult succes în viaţă, cu alte cuvinte mai bun pe toate planurile. „Iată o veste proastă, prin urmare, pentru tipii care încearcă să ducă o femeie în pat doar gândind despre ea că este o uşuratică oarecare“, se amuză ironică scriitoarea. Aceasta avertizează că aproape orice bărbat care nu are acele calităţi de top pe care le caută o femeie care ştie să se bucure şi în acest fel de liberatea ei, va ajunge să petreacă noaptea singur în pat.

Mit 2. Femeile care fac sex în stânga şi-n dreapta nu au încredere în ele

Adevăr. De fapt, evidenţa arată că atât femeie cât şi bărbaţii care au probleme emoţionale, poate chiar unele care pot fi încadrate într-un diagnostic psihologic, au această pronire de a face sex cu mai mulţi parteneri, dar acest comportament este un efect al problemelor cu care se confruntă, nu cauza. Pe de altă parte, femeile inteligente şi ajunse la o anumită maturitate care fac sex atunci când vor şi cu cine au chef, dar fără a face acest lucru ca urmare a anumitor probleme emoţionale, ci pentru că aşa se simt bine, au o stimă de sine ridicată şi îşi fac infinit mai puţine probleme legate de felul în care arată din punct de vedere fizic. „Prin urmare, să presupui că o femeie alege să aibă mai mulţi parteneri doar pentru că este ceva în neregulă cu ea, nu doar că este greşit, ci impică o judecată pripită legată de o femeie care aşa alege să-şi manifeste sexualitatea. Mai degrabă, modul acesta de gândire spune mai multe despre felul în care se percepe persoana care judecă astfel, decât despre femeia respectivă“, în opinia lui Lobel.

Mit 3.  Bărbaţii sunt făcuţi să-şi dorească mereu sex, femeile se nasc monogame

Adevăr. Există exemple de-a lungul istoriei, dar şi din perioada modernă, când femeile eliberate de dogma patriarhală au ales să aibă parteneri mutipli de sex sau chiar mai mulţi soţi. „Cu siguranţă, astfel de exemple sunt izolate, dar la fel de rare sunt şi comunităţile matriarhale. Totuşi, aceste exemple, chiar dacă sunt puţine, servesc drept argument pentru faptul că numărul partenerilor sexuali al femeii este determinat mai degrabă de normale sociale decât de pornirea naturală a acesteia.

Mit 4. Femeile care au parte de mult sex nu se pot ataşa emoţional sau nu pot da dovadă de fidelitate

Adevăr. O mulţime de studii arată că atât bărbaţii, cât şi femeile caută un partener devotat. În acelaşi timp, alte cercetări au ajuns la concluzia că femeile se bucură mai mult de orgasm atunci când sunt implicate într-o relaţie serioasă, mai degrabă decât într-una întâmplătoare. Cât despre motivele pentru care femeile înşală acestea nu sunt, în marea majoritate a cazurilor, noutatea ori simpul fapt că s-a ivit oportunitatea, cum stau lucrurile de multe ori în ceea ce-i priveşte pe bărbaţi, ci pentru a umple un vid emoţional sau pentru că au nevoie de o legătură afectivă mai profundă decât cea de care au parte cu partenerul stabil.

Mit 5. Femeile din ziua de azi fac sex mai mult decât acum zece ani

Adevăr. Mass-media au transformat agăţatul într-o adevărată cultură a zilelor noastre, iar exemple de acest gen vedem peste tot la ştiri, în filme sau diverse publicaţii, conturând perspectiva pe care o avem, la nivel de societate, asupra comportamentului sexual al femeii. Totuşi, statisticile arată cu totul altceva: numărul de parteneri sexuali ai femeii cu vârsta între 15-44 de ani, în 2002, a rămas acelaşi cu al femeii din 2008. Autoarea le oferă încă un argument celor cărora nu le vine să dea crezare cifrelor amintite. Recent, o cercetare realizată printre studentele din SUA, care au fost chestionate în legătură cu numărul de parteneri sexuali din timpul facultăţii, a scos la iveală nişte date interesante. Conform percepţiei generale, numărul partenerilor sexuali pe care îl au studentele din ziua de azi în SUA ar trebui să fie impresionat, scrie Lobel. Totuşi, în decursul a 4-5 de facultate acesta se încadrează între 4 şi 6 relaţii, cu menţiunea că în multe din aceste cazuri, aproximativ 30%-40%, relaţiile nu durează mai mult de o noapte.

“Este aproape de neconceput că este nevoie de un astfel de articol în 2014 pentru a le lua apărarea femeilor care îşi explorează sexualitatea. Adevărul este că şi dacă femeile din ziua de azi ar face mai mult sex decât făceau mamele lor, de ce ar conta acest lucru? Atâta vreme cât femeia ştie foarte bine de ce se comportă într-un anumit mod din punct de vedere sexual şi face sex protejat şi consensual, adică într-o manieră care să fie benefică atât din punct de vedere psihic, dar şi fizic, de ce i-ar păsa cuiva atât de mult? Până la urmă, de ce să nu le oferim şi bărbaţilor la fel de multă atenţie când vine vorba despre modul în care îşi exprimă sexualitea. De ce să minimalizăm importanţa lor din acest punct de vedere, de ce să facem discriminări? Nu este şi corpul lor un dar la fel de special, cum este şi pentru o femeie?”, îşi încheie pledoaria Marrie Lobel.

Viață de cuplu



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite