Scovergi pufoase ca ale bunicii, fără drojdie VIDEO
0Scovergile pufoase, care nu au nevoie de drojdie în compoziţie, pot fi sevite cu gem, smântână, iaurt, mujdei, brânză rasă, zacuscă, zahăr pudră sau miere de albine.
Ingrediente scovergi pufoase:
250 gr iaurt natural
1 ou
20 gr zahăr
1 lingură ulei
1 lingura sare
370 grame făină
1 lingură praf de copt
Ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Ingredientele se pun într-un bol în ordinea enumerată. Nu uitaţi să cerneţi făina, ca să se aerisească şi să nu aibă cumva corpuri străine. Se amestecă bine, iar compoziţia rezultată se scoate pe masa de lucru şi se frământă adăugând făină, până devine un aluat elastic. Se împarte în bucăţi mici care se modelează cu sucitorul. Apoi se pun la prăjit pe ambele părţi.
Se pot servi cu gem, smântână, iaurt, mujdei, brânză rasă, zacuscă, zahăr pudră sau miere de albine.