Pâine proaspătă sau prăjită? Care este mai sănătoasă?

Pâine proaspătă sau prăjită? Care este mai sănătoasă?

Tu ce pâine preferi?

Şi tu ai impresia că atunci când vrei să dai jos câteva kilograme în plus şi ţii o dietă e mai bine să înlocuieşti pâinea proaspătă cu cea prăjită? Cât de adevărat este mitul conform căruia cea din urmă are mai puţine calorii?

Ştiri pe aceeaşi temă

Diferenţa de calorii
 
În momentul prăjirii pâinea îşi modifică compoziţia prin eliminarea apei. La suprafaţă se formează o crustă crocantă, în timp ce miezul rămâne moale cât timp este caldă, ceea ce îi oferă un gust specific. O dată cu evaporarea apei pâinea devine mai uşoară, ceea ce poate crea impresia că este mai puţină şi, prin urmare, nu are atât de multe calorii. Valoarea energetică nu se modifică însă, ceea ce înseamnă că numărul de calorii rămâne în mari proporţii acelaşi.
 
Pâinea prăjită stimulează secreţiile gastrice, iar persoanele care suferă de ulcer se pot alege cu dureri de stomac în urma consumului. Dacă procesul de prăjire este mult prea intens, în urma lui pot rezulta anumite substanţe nocive pentru organism, cancerigene.
 
citeste totul despre: