„Limba soacrei”, delicioasa ruladă de vinete care ajunge la inima nurorilor
0„Limba soacrei” este o delicioasă reţetă care are ca ingredint de bază vinetele. În plin sezon al acestor legume, nurorile pot găti cu încredere interesantul preparat.
Limba soacrei, rulada de vinete numai bună de preparat în acest sezon, poartă denumire interesantă datorită umpluturii cu usturoi, învelită intr-o felie de vânătă. Aceasta face referire, în spirit de glumă, la limba lungă şi iute a soacrelor.
Reţeta este numai din legume şi poate fi o algere perfectă pentru acest sezon.
Pentru două porţii avem nevoie de:
2 vinete
1 roşie sau un ardei
2-3 linguri maioneză
2-3 căţei de usturoi
ulei pentru prăjit
sare şi piper
verdeaţă proaspătă.
Vinetele se spală şi se taie pe lung, în fâşii subţiri de jumatate de centimetru, ia apoi se presară sare de mare.
Se lasă pe un platou, pentru a se scurge sucul amar. Se spală bine pentru a îndeparta cât mai mult sarea şi se pun la scurs. La final, se tamponează cu serveţele absorbante. Se ung cu ulei pe ambele părţi şi se prăjesc într-o tigaie antiaderentă sau grill, pe ambele părţi, conform gustosel.com
Pentru umplutură, se amestecă maioneza cu usturoiul pisat. Când feliile de vânătă prăjite s-au răcit, se trece la formarea şi umplerea rulourilor. Se unge fiecare felie cu puţină maioneză picantă şi se presară cu piper măcinat(optional). La capătul feliei se aşează o bucată de rosie sau ardei gras şi câteva frunzuliţe de verdeaţă, apoi se rulează.
Poftă bună!