Jeleu delicios din struguri parfumaţi şi gin

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aromat şi cu parfum de toamnă, jeleul de struguri cu gin poate fi deserul unui sfârşit de săptămână cu prietenii. Cei care iubesc acest preparat îl pot depozita în borcane pentru a se bucura de gust şi pe timp de iarnă.

Ingrediente:

  • 1 kilogram struguri
  • 1  păhăruţ de gin
  • 1 kilogram înlocuitor de zahăr
  • 1 pachet de gelifiant

 

Mod de preparare:

Strugurii se curăţă de pe ciorchini, se taie în două şi se pun la fiert cu puţină apă. Apoi se lasă să se odihnească jumătate de oră, se strecoară şi se completează cu apă, dacă este cazul, până la 750 ml. Se adaugă praful gelifiant 3:1 şi se dă în clocot. Se adaugă înlocuitorul de zahăr, amestecând continuu, şi se dă în clocot.

După scurgerea timpului de fierbere indicat se adaugă ginul. Se toarnă în borcane şi se pun capacele.

Sursă:restaurantedelux.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite