Cum prepari mâncărică de quinoa, cereala supranumită în trecut „aurul incaşilor”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Quinoa este un tip de cereală cunoscut mai şi sub denumirile populare de „aurul incaşilor” sau „mama cerealelor” fiind în consumat în urme cu sute de ani doar de persoanele din categoriile sociale privilegiate.

Quinoa este foarte bogată în fibre care sunt bune cu precădere pentru sănătatea sistemului cardiovascular, reducerea riscului unor tipuri de cancer şi pentru sistemul digestiv. O porţie de quinoa, în jur de 50 de grame, conţine jumătate din necesarul de acid folic şi o treime din necesarul zilnic de magneziu, dar şi o cantitate mare de fier, calciu, potasiu şi cupru.

„Aurul incaşilor” poate fi folosit la o mulţime de preparate moderne. Astăzi vă prezentăm „mâncărica de quinoa”.

Ingrediente:

3 căni de quinoa, uscată şi nepreparată

300 de grame boabe de porumb

100 de grame fasole neagră, din conservă

1 cutie de roşii mărunţite în suc propriu

6 fire de ceapă verde, tocate mărunt

300 de grame mozzarella, dată pe răzătoare sau tăiată în bucăţi mici

O linguriţă şi jumătate de sare

O lingură de condimente pentru Taco, sau o altă combinaţie pentru mâncăruri mexicane

Un sfert de cană coriandru proaspăt tăiat 

Citeşte modul de preparare pe clickpoftabuna.ro

Bucătărie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite