S-a pus în vânzare SUV-ul cel mai tare: cât costă Bentley Bentayga - VIDEO

S-a pus în vânzare SUV-ul cel mai tare: cât costă Bentley Bentayga - VIDEO

Modelul SUV Bentayga. FOTO Bentley Motors

Productorul auto britanic Bentley, deţinut în prezent de Volkswagen, a pus în vânzare modelul SUV Bentayga, care a fost prezentat drept cel mai luxos şi mai rapid din lume.

Ştiri pe aceeaşi temă

Modelul SUV Bentayga, prezentat pentru prima dată lumii la Salonul Auto de la Frankfurt, în Germania, în luna septembrie a anului trecut, a fost pus în vânzare de anul acesta în Europa, urmând pieţele din Orientul Mijlociu, China şi SUA.

Preţurile anunţate încep de la 229.100 de dolari fără TVA, în SUA, 160.200 de lire sterline cu TVA în Marea Britanie şi 208.500 de euro în Germania.

Bolidul are un motor twin-turbo cu 12 cilindri, de 6 litri, care dezvoltă 600 de cai putere şi atinge 100 km/h, cu start de pe loc, în doar patru secunde. Interesant este că jumătate din capacitatea cilindrică poate fi oprită pentru a face economie.

SUV-ul, botezat Bentayga după numele unui vârf muntos din Insulele Canare,  poate ajunge la 301 km/h dacă rulează pe o autostradă fără limită de viteză, cum se găsesc în Germania. Pe viitor, modelul va beneficia şi de motoare V8 pe motorină sau hibrid (din 2018), care vor folosi o cutie de viteze automată cu opt trepte. Reprezentanţii Bentley au precizat că este în plan şi producerea unei versiuni electrice.

Reprezentanţii Bentley nu s-au sfiit să-şi laude maşina opulentă şi la interior, cu detalii realizate manual din piele de cea mai bună calitate, elegant definită de inserţiile din lemn şi metal. În dotările standard intră un plafon panoramic din sticlă, dar şi un scaun suplimentar, care poate fi acţionat din portbagaj.

Include, de asemenea, frigider, zonă de depozitare, tacâmuri, veselă din porţelan şi pahare de cristal. Opţional, clienţii pot achiziţiona un ceas de bord Breintling Mulliner Turbillon, încrustat cu opt diamante, care va ridica preţul maşinii cu încă 150.000 de euro.  

Bentayga dispune de două vitezometre de tip analog cu cadran mare, ecran digital multifuncţional şi un ecran transparent afişat pe parbriz, la nivelul ochilor şoferului, pe care sunt afişate informaţii importante. Transmisia ZF automată, cu opt trepte de viteză, împarte puterea celor patru roţi prin sistemul de tracţiune integrală.

De asemenea, are patru moduri de condus, Sport, Bentley, Comfort şi Personal, în timp ce sistemul de suspensie penumatică este destinat asigurării unei dinamici şi unui confort deosebite în timpul condusului. Nu putea să lipsească sistemul ACC, de control adaptiv a vitezei de croazieră, care are rolul de a asista şoferul ca să păstreze o distanţă constantă faţă de vehiculele din faţă şi să adapteze viteza la condiţiile de drum.  

 

Concurenţa vine tare din urmă

Deşi Bentley pare că a dat lovitura cu aceast SUV, bolizi similari vor fi lansaţi în viitor şi de alte companii auto, ca FCA Group Maserati, BMW Rolls-Royce, Aston Martin, VW Lamborghini şi  Mercedes Maybach.

Estimările companiei IHS, care prestează activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management la nivel global, arată că până în 2020 se vor vinde aproximativ 3.500 de modele Bentayga, pentru ca până în 2025 vânzările să atingă 4.100 de bucăţi, fără a include posibilitate ca Bentley să lanseze la un moment dat şi un SUV de dimensiuni mai mici.


citeste totul despre: