ACAROM va fi condus în următorii trei ani de Gabriel Sicoe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

ACAROM şi-a desfăşurat azi 22 martie 2017, adunarea generală anuală în prezenţa reprezentanţilor celor 156 de membri: cei doi constructori de autoturisme, Renault-Dacia şi Ford România, fabricanţi de componente auto, companii de cercetare-dezvoltare, universităţi tehnice şi alţi furnizori de servicii auto din toată ţară. Au participat de asemenea invitaţi reprezentand autoritati cu care ACAROM interacţionează şi de la organizaţii partenere.

Începutul adunării generale a fost marcat de tristul eveniment al dispariţiei fondatorului şi preşedintelui ACAROM, Constantin STROE. Vicepreşedintele Gabriel Sicoe i-a evocat personalitatea subliniind excepţionala contribuţie la  supravieţuirea şi renaşterea Daciei şi la dezvoltarea industriei auto naţionale. Cei prezenţi au păstrat un moment de reculegere în memoria marelui dispărut.
 
După ce a prezentat Raportul de activitate al asociaţiei pe anul 2016, Consiliul Director a supus validării adunării generale propunerile de completare a structurii de conducere a ACAROM. Adunarea generală a validat propunerea că domnul Gabriel Sicoe să preia pentru următorii trei ani responsabilitatea  de preşedinte – director general al ACAROM. De asemenea a fost validată cooptarea în Consiliul Director a domnilor John Oldham,  Preşedinte Ford România şi Adrian Sandu, secretar general al asociaţiei, domnul John Oldham preluînd functia de vicepresedinte ACAROM si conducerea Comisiei de constructori  de automobile. Domnul Silviu Badea, director GIC Piteşti, a fost reconfirmat ca vicepreşedinte  ACAROM şi responsabil al Comisiei de furnizori auto.

Au fost aprobate programele ACAROM pentru anul 2017. Acestea sunt focalizate pe următoarele axe de maxim interes dezvoltarea şi creşterea competitivităţii industriei auto naţionale:
• Infrastructura de transport,
• Piaţa auto,
• Calitatea resursei umane pentru viitor,
• Cercetarea- dezvoltarea şi inovarea.
Urmare a hotărârilor adoptate de adunarea generală, ACAROM va continuă să promoveze şi să susţină pe lângă autorităţile de reglementare crearea unui cadru naţional favorabil pentru valorificarea potenţialului sectorului auto.
 
Au fost reiterate principalele probleme care condiţionează competitivitatea industriei de automobile din ţară în perioada următoare: infrastructura rutieră cu cele două obiective  prioritare, autostrăzile Piteşti- Sibiu şi Craiova -Piteşti, resursa umană de viitor pentru industria auto, cercetarea- dezvoltarea auto, dinamica salariilor şi  atragerea de investiţii purtătoare de tehnologii moderne. Creşterea competitivităţii industriei auto rămâne obiectivul esenţial al ACAROM .
Adunarea generală a ACAROM ca şi Conferinţă organizată cu acest prilej au relevat atât potenţialul  de dezvoltare al industriei auto în ţară, provocările şi dificultăţile existente, cât şi necesitatea ca autorităţile responsabile să asigure un cadru mai favorabil  pentru valorificarea acestui potenţial.
 
 
ACAROM este asociaţia reprezentativă la nivel naţional a industriei auto din România .  Dintre cele 156 firme membre  fac parte cei doi constructori de autoturisme locali, Renault - Dacia şi Ford România,  sucursalele locale ale unora dintre cele mai importante companii internaţionale care produc ansambluri sau componente auto, furnizori cu capital indigen, prestatori  de servicii auto locali, entităţi de cercetare- dezvoltare, universităţi tehnice. Firmele membre ale ACAROM generează o cifra de afaceri de peste 13 miliarde Euro şi oferă peste 82.000 locuri de muncă, 19% din exportul total al României este produs de companiile pe care ACAROM le reprezintă.
ACAROM este membru asociat al ACEA (Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile).

Industria auto din România înseamnă 470 de companii care au 206.000 salariaţi. Cifra de afaceri a sectorului auto a depăşit 22 miliarde euro, adică 13% din PIB, iar din această cifră de afaceri, 72% este reprezentată de industria de componente auto. Exporturile au însumat peste 13 miliarde euro în 2016, circa 24% din exporturile României.

Dacia comercializează pe piaţa internă doar 7% din producţie, în timp ce Ford doar 1%.

Auto

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite