Un an de la faliment: cum a progresat orasul Detroit

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Detroit a devenit cel mai mare oras din Statele Unite pus sub administrare speciala din cauza datoriilor. FOTO Shutterstock
Detroit a devenit cel mai mare oras din Statele Unite pus sub administrare speciala din cauza datoriilor. FOTO Shutterstock

Detroit, leaganul industriei americane de automobile, a fost plasat sub incidenta legii falimentului in iulie 2013, din cauza obligatiilor financiare de 18 miliarde de dolari ale unui oras cu multe proprietati parasite, marcat de un serviciu de transport public nesigur, felinare stradale sparte si perioade lungi de asteptare a interventiei politiei si ambulantelor.

La numai un an de la momentul in care Primaria Detroit a cerut protectia sub legea falimentului in Statele Unite (solicitarea a fost acceptata in decembrie de tribunal), cartierele orasului "revin la viata". Casele paarsite au fost vandute sau demolate, transportul public este mai curat si la timp, iar autoritatile au renegociat anumite contracte de sindicat impovaratoare, scrie The Boston Globe.

Detroit a devenit cel mai mare oras din Statele Unite pus sub administrare speciala din cauza datoriilor, guvernatorul statului Michigan, Rick Snyder, numindu-l ca manager pe Kevyn Orr, un avocat specializat in falimente care s-a ocupat si de reorganizarea Chrysler Group. Locuitorii erau nemultumiti de lipsa serviciilor orasenesti, iar primaria se confrunta cu negocieri dificile cu sindicatele. Ca urmare a declinului economic, in oras se aflau mii de cladiri si terenuri abandonate.

Detroit a cunoscut o serie de imbunatatiri care vor reprezenta un factor important luna viitoare in ceea ce priveste decizia judecatorului in dosarul de faliment. O alta veste buna pentru orasul american, ar putea fi decizia comuna de astazi a creditorilor, inclusiv 30.000 de pensionari si angajati ai Detroit cu privire la reesalonarea unor plati totale de cateva milioane de dolari. In momentul in care Kevyn Orr a solicitat intrarea in faliment, datoria orasului a fost estimata la 18 miliarde dolari, in timp ce fluxul de venituri era prea mic pentru a tine pasul cu serviciile de baza.

Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite