Michael Flynn, fostul consilier pentru securitate naţională al preşedintelui SUA, nu a dezvăluit venituri de la firme din Rusia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La mai bine de două luni de la preluarea mandatului de preşedinte al Statelor Unite de către miliardarul republican Donald Trump semnele de întrebare privind legăturile sale şi ale unor apropiaţi ai săi cu Rusia continuă să planeze asupra Casei Albe.

În ultimele zile, atenţia a fost îndreptată în special asupra lui Michael Flynn, fost consilier pentru securitate naţională al preşedintelui Trump, constrâns să demisioneze pe data 13 februarie, după dezvăluirea unor contacte repetate cu ambasadorul rus în Statele Unite, chiar în momentul în care administraţia Obama impunea sancţiuni Moscovei.

După ce a cerut Congresului să îi garanteze imunitatea în schimbul depunerii de mărturie în cadrul anchetelor din Congres privind potenţialele legături cu Rusia ale echipei de campanie a miliardarului, solicitare ce i-ar fi fost refuzată potrivit unor surse din Congres citate de NCS News, Flynn face subiectul unei noi controverse.

Mai precis, fostul consilier pentru securitate naţională al liderului de la Casa Albă nu a trecut în formularul de declaraţie financiară pe februarie plăţile primite de la o reţea de televiziune din Rusia şi de la o altă firmă rusească. Aşa arată documente date publicităţii sâmbătă de Casa Albă.

Potrivit Reuters, declaraţia financiară semnată de Flynn pe 31 martie include angajamente pentru conferinţe către organizaţii ruseşti, printre care televiziunea RT TV, finanţată de Kremlin, şi linia aeriană Volga-Dniepr. 

Formularul completat nu indică sumele primite, dar menţiunile privind plăţile respective sunt făcute în secţiunea „surse de compensaţie în valoare de peste 5.000 de dolari pe parcursul unui an“.

Respectivele discursuri plătite nu figurează însă în formularul semnat electronic de fostul consilier pe 11 februarie, prezentat tot sâmbătă de administraţia prezidenţială.

Agenţia citată apreciază că aceste neconcordanţe ar putea agrava problemele juridice ale lui Michael Flynn. 

Generalul în retragere a fost nevoit să demisioneze din funcţia de consilier pentru securitate după numai 24 de ore de la numire, deoarece nu recunoscuse că a discutat cu ambasadorul rus la Washington, Serghei Kisliak, despre sancţiunile impuse Moscovei şi îl indusese în eroare pe vicepreşedintele Mike Pence, înainte de începerea mandatului prezidenţial al lui Donald Trump.

SUA



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite