CNN şi NYT: Donald Trump pregăteşte o operaţiune de curăţenie a serviciilor secrete

CNN şi NYT: Donald Trump
pregăteşte o operaţiune de curăţenie a serviciilor secrete

Donald Trump FOTO Getty Images

CNN şi New York Times scriu că Donald Trump pregăteşte o operaţiune de curăţenie a serviciilor secrete, pe fondul ultimelor scurgeri de informaţii confidenţiale către presă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit celor două instituţii de presă de peste Atlantic, responsabil cu această operaţiune va fi Stephen A. Feinberg, un multimilionar aparent fără tangenţă cu problemele de securitate naţională, dar în care Trump are o încredere totală.

O asemenea mişcare ar agrava confruntarea dintre liderul de la Casa Albă şi serviciile de informaţii, în condiţiile în care Trump le acuză că nu îi sunt loiale şi că acţionează împotriva lui lăsând să se scurgă în presă informaţii potenţial compromiţătoare.

Confruntarea dintre Trump şi servicii a început din timpul campaniei prezidenţiale şi a continuat şi după învestirea sa în funcţie, la 20 ianaurie. Aproape zilnic apar noi dezvăluiri care merg toate în aceeaşi direcţie, notează El Pais, potrivit Agerpres.

Conform The New York Times şi CNN, care s-au evidenţiat prin ostilitatea lor faţă de Trump, serviciile americane de informaţii ar fi ajuns chiar să ascundă unele informaţii sensibile faţă de preşedinte, de teama că el le-ar putea dezvălui mai departe unora care nu trebuie să le afle.

O eventuală detaşare a lui Stephen A. Feinberg în fruntea serviciilor secrete (informaţie care nu este confirmată oficial, n. red.) ar fi văzută de cei afectaţi asemeni numirii unui censor. Acesta ar putea încerca să impună în respectivele structuri punctele de vedere prezidenţiale şi să reducă discrepanţele semnificative dintre conţinutul rapoartelor acestor servicii şi viziunea lui Trump asupra lumii.

citeste totul despre: