Iranul eliberează patru deţinuţi americani printre care s-ar afla şi un jurnalist de la „Washington Post“

Iranul eliberează patru deţinuţi americani printre care s-ar afla şi un jurnalist de la „Washington Post“

Jason Rezaian Foto: AP

Iranul a eliberat patru cetăţeni americani de origine iraniană, printre care s-ar afla şi reporterul Jason Rezaian de la „Washington Post“, anticipând o ridicare a sancţiunilor internaţionale ce i-au fost impuse din cauza programului nuclear, transmite BBC News online.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezaian a fost condamnat, anul trecut, în Iran pentru spionaj.
 
Identitatea deţinuţilor nu a fost dezvăluită, dar în închisorile Republicii islamice se află doar patru americani. 
 
Iranul a anunţat că cei patru au fost eliberaţi în schimbul eliberării a şase americani de origine iraniană deţinuţi în Statele Unite, însă Washingtonul nu a confirmat această informaţie.
 
În afară de Rezaian, The Associated Press scrie că printre americanii deţinuţi în Iran se mai află fostul puşcaş marin Amir Hekmati din Flint (Michigan), pastorul Saeed Abedini din Boise (Idaho) şi Siamak Namazi, un om de afaceri şi fiul unui politician din perioada şahului.
 
Agenţia americană adaugă că un fost agent FBI - Robert Levinson - a fost dat dispărut în Iran în 2007, în timp ce lucra pentru CIA într-o misiune neautorizată în domeniul informaţiilor.
 
„Washington Post“ a anunţat că nu există nicio confirmare oficială americană cu privire la eliberarea reporterului său.
 
Potrivit agenţiei iraniene Fars, numele celor eliberaţi sunt Rezaian, Hekmati şi Abedini. Agenţia nu a oferit numele celui de-al patrulea deţinut.
citeste totul despre: