Catastrofă umanitară în Yemen. Peste 200.000 de cazuri de holeră în doar două luni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Naţiunile Unite avertizează că numărul de cazuri suspectate de holeră în Yemen a depăşit 200.000, relatează BBC. Potrivit unei declaraţii comune din partea Unicef şi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, Yemen-ul suferă de cea mai mare epidemie de holeră din lume.

Cele două agenţii ale ONU au mai adăugat că fac tot posibliul pentru a opri viteza de răspândire a epidemiei.

Până acum, peste 1.300 de persoane au murit – dintre care un sfert copii – iar numărul de victime este aşteptat să crească.

„În doar două luni, holera s-a răspândit în fiecare colţ al acestei ţări răvăşite de război” se mai arată în declaraţie, care estimează că în fiecare zi apar 5.000 de cazuri noi de infecţii.

Sistemul de sănătate, apă, şi salubritate al Yemen-ului s-a deteriorat după doi ani de război între forţele guvernamentale şi mişcarea rebelilor Houthi.

Totodată, spitalele se confruntă cu suprapopulare de pacienţi, în timp ce lipsa severă a hranei a dus la o malnutriţie masivă, care îi face pe locuitori şi mai vulnerabili în faţa holerei.

ONU a precizat că a trimis echipe de răspuns rapid să meargă din casă-n-casă pentru a-i instrui pe oameni cum să se protejeze prin purificarea şi depozitarea apei potabile. Totuşi, apa potabilă este din ce în ce mai greu de găsit.

Holera este o infecţie acută, cauzată de ingerarea hranei sau a apei contaminată cu bacterii. Majoritatea celor afectaţi suferă de simptoame temperate, însă în cazurile severe, dacă rămâne netratată, boala poate ucide în doar câteva ore.

Războiul dintre rebeli şi forţele guvernamentale a făcut ca 18.8 milioane din cei 28 de milioane de cetăţeni ai Yemenului să aibă nevoie de ajutor umanitar, în timp ce alte şapte milioane se află în pragul foametei.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite