Negociatorul Comisiei Europene pentru Brexit vrea să folosească limba franceză în negocieri

Negociatorul Comisiei Europene pentru Brexit vrea să folosească limba franceză în negocieri

Negociatorul Comisiei Europene pentru Brexit, Michel Barnier, vrea ca oficialii britanici şi europeni să lucreze în franceză în cursul negocierilor de divorţ, a declarat un oficial UE apropiat dosarului, citat de The Independent.

Ştiri pe aceeaşi temă

Michel Barnier, fost ministru francez de Externe, care va conduce separarea compleză a Londrei, vrea ca limba sa maternă să fie folosită la reuniuni şi în documente.

“Barnier vrea ca franceza sa fie limba de lucru în negocierile pentru Brexit cu Marea Britanie”, a explicat sursa.

Folosirea limbii franceze ar marca o îndepărtare de la practica standard în rândul echipelor multinaţionale de la Bruxelles, unde este preferată engleza de circa două decenii. Chiar şi oficialii din puterile fondatoare ale UE – Germania şi Franţa – comunică între ei în engleză.

O astfel de decizie ar transmite, însă, un semnal Londrei că UE intenţionează să îşi pună propriile interese pe primul plan în discuţiile pentru Brexit.

Mulţi diplomaţi britanici de la Bruxelles vorbesc fluent franceza, însă acest lucru nu este valabil şi pentru miniştrii de la Londra.

Michel Barnier, în vârstă de 65 de ani, fost comisar UE până în 2014, a avut o relaţie dificilă cu Londra, pentru că a încercat să înăsprească reglementările privind industria serviciilor financiare din Regatul Unit. În aceste condiţii, politicianul, care vorbeşte fluent engleza, nu este apreciat în Marea Britanie.
citeste totul despre: