Manualul „lupului singuratic” ISIS: Teroriştii din Europa, îndemnaţi să îşi taie bărbile şi să poarte cruci, pentru a nu ieşi în evidenţă

Manualul „lupului singuratic” ISIS: Teroriştii din Europa, îndemnaţi să îşi taie bărbile şi să poarte cruci, pentru a nu ieşi în evidenţă

Adepţii ISIS din Europa care vor să comită atentate precum cele din Paris sunt sfătuiţi de organizaţia teroristă să iasă cât mai puţin în evidenţă, într-un manual de instrucţiuni practice.

Ştiri pe aceeaşi temă

Documentul de 58 de pagini se intitulează „Instrucţiuni de siguranţă şi securitate pentru mujahedinul <<lup singuratic>>” şi oferă o privire de ansamblu asupra pregătirilor pe care Statul Islamic le derulează pentru a comite atacuri în Europa, relatează express.co.uk.
 
Cartea are pe copertă un colaj de clădiri europene în flăcări şi insistă asupra importanţei elementului surpriză în comiterea unui atac cu impact maxim.
 
ISIS cere ca atentatele să fie comise de terorişti localnici, pentru că aceştia au şanse mai mici să fie observaţi. Organizaţia le spune adepţilor că cluburile de noapte, pline de oameni beţi şi cu muzica dată tare, sunt locurile perfecte pentru a discuta pune la cale planurile unor atentate teroriste fără ca discuţiile să fie ascultate sau înregistrate.
 
Principala instrucţiune dată jihadiştilor este, însă, aceea de a se „pierde în decor” în lumea occidentală, şi de a evita să arate ca musulmanii, pentru a nu fi observaţi de forţele de securitate.
 
Cartea a fost tradusă în limba engleză pentru ca instrucţiunile să fie transmise şi convertiţilor din occident care nu vorbesc arabă.
 
Teroriştii sunt sfătuiţi să îşi taie bărbile, să se dea cu aftershave, să poarte cruci creştine şi să evite locurile de rugăciune şi moscheile, pentru a nu fi detectaţi.
 
Adepţii ISIS sunt sfătuiţi să evite obiecte islamice, precum robele qamis, peria de dinţi miswak sau brăţara dhikr.
 
„După cum ştiţi, cretinii, şi chiar ateii din occident cu rădăcini creştine, poartă cruci în jurul gâtului. Dar nu purtaţi cruci la gât dacă aveţi un nume musulman pe paşaport, pentru că asta va părea ciudat”, se spune în manualul de instrucţiuni al ISIS.
 
„Dacă vreţi să folosiţi parfum, nu folosiţi parfumul uleios, fără alcool, pe care îl folosesc musulmanii. Folosiţi, în schimb, un parfum generic, alcoolic, la fel ca toată lumea, iar dacă sunteţi bărbaţi, folosiţi parfumuri pentru bărbaţi. Dacă purtaţi un ceas, nu îl purtaţi la mâna dreaptă, pentru că acesta este un semn că sunteţi religioşi”, se mai spune în carte.
 
Fundamentaliştii mai sunt sfătuiţi să poarte inele de logodnă de aur, sau să nu poate deloc. Un inel de argint l-ar da de gol pe un islamist, pentru că religia interzice bărbaţilor să poarte inele de aur.
 
Măsurile de securitate ale statelor occidentale, ironizate
 
Autorul instrucţiunilor ironizează  tratamentul Marii Britanii asupra celor prinşi că folosesc identităţi false.
 
„Unul dintre fraţii noştri călătorea din Marea Britanie în Canada cu un paşaport portughez fals. Fratele avea azil politic în Marea Britanie, aşa că nimic serios nu i s-a întâmplat. Dacă sunteţi lupi singuratici, sunteţi protejaţi dacă aveţi un paşaport occidental”, scrie autorul manualului.
 
Cartea râde şi de exerciţiile antiteroriste derulate de structurile de securitate din statele occidentale.
 
„Ne învaţă lucruri la care nu ne-am fi gândit niciodată şi putem să le vedem slăbiciunile”, se spune în manual.
 
Cartea circulă, în prezent, pe reţelele sociale. Nu se ştie dacă ea era disponibilă la momentul atacurilor din Paris, însă, potrivit unor informaţii, Abdelhamid Abaaoud şi Salah Abdeslam au început să poarte haine occidentale, să evite moscheele şi să meargă, în schimb, la petreceri, cu puţin timp înaintea atentatelor care au ucis 130 de oameni.
citeste totul despre: