72.000 de locuitori din Salonic, evacuaţi pentru detonarea unei bombe din Al Doilea Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile elene au evacuat de la primele ore ale dimineţii până la 72.000 de persoane din Salonic, a doua cea mai mare localitate din Grecia. Locuitorii din mai multe cartiere rezidenţiale au fost evacuaţi în stadioane, săli de sport şi cafenele, tocmai pentru ca experţii militari să poată dezamorsa şi elimina în siguranţă un obuz din Al Doilea Război Mondial, transmite Reuters.

 ”Suntem absolut pregătiţi. Le cer concetăţenilor să-şi păstreze calmul. Nu există niciun motiv de panică, nu există niciun pericol, aceste măsuri reprezintă precauţii pentru siguranţa locuitorilor”, a declarat guvernatorul regional Apostolos Tzitzikostas.

De asemenea, operaţiunea complexă ar putea să dureze cel mult şase ore.

Respectivul obuz cântăreşte 250 de kilograme şi a fost descoperit la o adâncime de cinci metri sub pământ, în urma unor lucrări de excavare la o staţie de distribuirea a gazelor naturale din Salonic.

Experţii militari vor încerca să dezamorseze bomba fără să o mute din şanţ, iar operaţiunea ar putea să dureze mai multe ore.

Înainte de începerea operaţiunii au fost evacuate toate persoanele care locuiesc pe o rază de doi kilometri de obuz, fiind vorba de cea mai mare evacuare de după al Doilea Război Mondial.

Potrivit ministerului de Migraţie, printre persoanele evacuate se numără şi refugiaţii care trăiesc într-o fabrică abandonată, aceştia din urmă fiind trimişi într-o vizită la muzeul din Salonic.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite