FOTO În Coreea de Nord, îndoctrinarea politică începe de la şapte ani. Mii de copii adunaţi pe stadion i-au jurat credinţă „tatălui” Kim Jong-un

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Copiii nord-coreeni care împlinesc şapte ani sunt înscrişi automat în Uniunea Copiilor Coreeni, o organizaţie asociată de grupările internaţionale pentru drepturile omului cu Tineretul Hitlerist. Vineri, copiii aduşi pe stadionul Kim Il Sung din Phenian au fost învăţaţi să-i spună „tată” lui Kim Jong-un, liderul de la Phenian, care, în schimb, îi alintă numindu-i „viitorii conducători ai unei ţări foarte puternice”.

La numai şapte ani, copiii din Coreea de Nord sunt înscrişi în Uniunea Copiilor Coreeni, care a organizat pe 12 aprilie cel mai recent eveniment care a presupus adunarea acestora pe stadioane. 

Aranjaţi în linie, cu feţe sobre şi îmbrăcaţi asemănător pionierilor Republicii Socialiste România, cu cămăşi albe, pantaloni sau fuste negre şi cravate de culoarea drapelului naţional, copiii nord-coreeni i-au jurat ieri încă o dată credinţă „liderului suprem”, Kim Jong-un, căruia au fost învăţaţi să-i spună „tată”. 

Mii de copii au fost aduşi vineri pe stadionul Kim Il Sung din Phenian, iar alte mii de spectatori au venit pentru a-i vedea pe cei mai noi membrii ai Uniunii Copiilor Coreeni jură credinţă regimului şi promit că vor face eforturi pentru a-şi apăra ţara. 

   Evenimentele de acest tip sunt organizate de ofiţeri militari în rezervă. La finalul ceremoniei, după ce depun jurământul, copiii primesc eşarfe roşii, în onoarea drapelului nord-coreean. 

În iunie 2012, la un eveniment organizat pentru a celebra 66 de ani de la înfiinţarea Uniunii Copiilor Coreeni, Kim Jong-un le-a spus delegaţilor, cu vârste cuprinse între 7 şi 13 ani, că ei sunt „viitorii conducători ai unei ţări foarte puternice, unde fiecare casă va fi plină de râsete şi toată lumea trăieşte în armonie”. 

Membrii Uniunii Copiilor Coreeni sunt învăţaţi să jure loialitate dinastiei Kim şi li se prezintă realizările fondatorului Republicii Comuniste Coreea, Kim Il Sung, precum şi cele ale fiului său, Kim Jong Il. 

Atunci când împlinesc 13 ani, copiii părăsesc Uniunea şi sunt înscrişi automat în Liga Socialistă Kim Il Sung. 

Festivităţile de astăzi nu au ţinut cont de escaladarea tensiunilor din Peninsula Coreeană. 

Astăzi, regimul de la Phenian a ameninţat efectuarea unui atac nuclear asupra Japoniei. 

Implicarea Japoniei într-un eventual conflict coreean, prin interceptarea unei rachete lansată de regimul de la Phenian, ar atrage „focul nuclear” asupra Japoniei, a anunţat agenţia oficială nord-coreeană KCNA.

Aceasta după ce, joi, un membru al Camerei Reprezentanţilor din Congresul American a afirmat că un raport al serviciilor de informaţii militare (DIA) atestă faptul că Phenianul are tehnologia necesară pentru a lansa cu succes rachete nucleare. 

Tot astăzi, Secretarul american de Stat, John Kerry, a ajuns în prima sa vizită oficială în Asia de la numirea sa, la începutul acestui an. Vizita lui Kerry va dura trei zile, timp în care acesta va avea întâlniri în Seul, Beijing şi Tokio, însă prioritatea sa va fi convingerea Chinei să acţioneze pentru evitarea escaladării tensiunilor. 

„Retorica beligerantă a Coreei de Nord este inacceptabilă din toate punctele de vedere. Coreea de Nord nu va fi tolerată ca putere nucleară", a spus Kerry, conform Reuters, dând asigurări că Statele Unite îşi vor apăra aliaţii din Asia de Est în caz de necesitate. 

John Kerry a făcut aceste declaraţii după întrevederea pe care a avut-o la Seul cu preşedintele sud-coreean Park Geun-hye.

Kerry a avertizat că liderul nord-coreean, Kim Jong-un, ar face "o mare eroare" dacă ar ordona un test balistic şi a lansat un apel către China pentru a-l convinge pe Kim Jong-un de adevăratele implicaţii şi consecinţe ale unui conflict nuclear. 

John Kerry va încerca să insufle „simţul de urgenţă”oficialilor chinezi, care să ţină cont de acesta atunci când vor discuta cu regimul de la Phenian. 

Totodată, Secretarul american de Stat va încerca să dea asigurări Coreei de Sud şi Japoniei, partenerii din Pacific ai SUA, care au mobilizat deja trupe defensive pentru eventualitatea unui atac. 

Alte articole pe aceeaşi temă:

Coreea de Nord se pregăteşte de sărbătoare, în ajunul unui potenţial război nuclear

image

Coreea de Nord se pregăteşte intens pentru evenimentele de pe 15 aprilie când are loc comemorarea fondatorului statului comunist Kim il-Sun, deşi un nou test nuclear ar putea avea loc în orice zi. Sărbătoarea naţională a comemorării este asociată în mod tradiţional cu spectacole impresionante de forţe, într-o încercare de a atrage atenţia lumii.


Kim Jong-un FOTO Reuters

Ultimele apariţii ale noului lider nord-coreean, Kim Jong-un, îl arătau drept o ameninţare la adresa siguranţei internaţionale. Aspiraţiile ţării sale în domeniul nuclear au făcut ca acesta să fie luat în serios şi imaginea sa de lider autoritar să se contureze pe deplin. Dar cum de mentalitatea omului şcolit în occident s-a îmbibat acum de tradiţionalismul specific nord-coreean?


Cum s-a ajuns la criza din Coreea de Nord

coreea de nord prizonieri

Coreea de Nord a stârnit panică în ultimele săptămâni, după ce a ameninţat cu o lovitură nucleară împotriva Statelor Unite ale Americii şi şi-a mutat rachetele pe coasta de est a ţării.


Câtă influenţă are China asupra Coreei de Nord: va interveni Beijingul pentru împiedicarea unui conflict mondial?

china steag reuters

Criza stârnită de ameninţările nord-coreenilor face ca un război la graniţa chineză să pară iminent. Însă Beijingul are puterea de a interveni şi de a-şi asuma un rol decisiv în împiedicarea unui conflict provocat de noul lider nord-coreean lipsit de experienţă.


Coreea de Nord, o ţară mereu în stare de război

razboi irak 10 ani foto reuters

Istoria Coreei de Nord este una plină de suişuri şi coborâşuri. Acest „monstru” s-a născut ca o replică a fostului stat comunist URSS, iar Coreea de Nord şi-a asumat continuitatea acestei ideologii până în zilele noastre, încercând să o ducă acum pe o culme periculoasă.


SUA soldati foto reuters

În avertismentul transmis Washingtonului şi Phenianului, Fidel Castro califică episodul de acum drept „cel mai important risc nuclear de la criza rachetelor din Cuba, din 1962“.


John F. Kennedy

Preşedintele american Barack Obama este nevoit să înveţe o lecţie care a fost predată de John F. Kennedy în timpul crizei rachetelor din Cuba, şi totodată să găsească cea mai bună formulă de răspuns la ameninţări. 


Coreea de Nord FOTO Reuters

Economia nord-coreeană va fi prima victimă a oricărui atac demarat de Phenian. Deja, pentru a arăta că nu blufează, liderii nord-coreeni au închis accesul către o zonă industrială comună, împărţită cu Sudul.


Kim Kyong Hu kim jong-un ap/telegraph.co.uk

În spatele retoricii agresive ale liderului Phenian s-ar afla, de fapt, un cuplu desemnat de defunctul Kim Jong-Il pentru a asigura continuitatea familiei la putere.


Kim Long-un

Armele nucleare din arsenalul Coreii de Nord acţionează drept un scut împotria potenţialilor agresori şi ca o fundaţie pentru prosperitate, a spus liderul ţării, Kim Jong-un.

În lume



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite