Un prezentator Discovery, fost membru al trupelor SEAL, va fi „vânat“ pe străzile din Bucureşti

Un
prezentator Discovery, fost membru al trupelor SEAL, va fi „vânat“
pe străzile din Bucureşti

La vârsta de 22 de ani, Joel Lambert s-a prezentat la biroul de recrutare al Marinei, iar în 1998 a devenit membru al trupelor speciale SEAL ale Marinei Statelor Unite ale Americii, din care a făcut parte cu mândrie timp de zece ani FOTO Discovery Channel

Joel Lambert, fost militar al trupelor SEAL, specializat în misiuni de supravieţuire şi evadare, şi gazda emisiunii „Manhunt“, se va lăsa urmărit prin Bucureşti în cadrul unei competiţii pline de adrenalină. Pe 28 februarie, Joel va participa în premieră mondială la un joc extrem de-a şoarecele şi pisica, desfăşurat „pe viu“ pe străzile din Bucureşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Evenimentul are loc cu ocazia lansării emisiunii „Manhunt“, pe Dicovery Channel, pe data de 2 martie, de la ora 22:00. Cei care vor să participe la urmărire se pot alătura uneia dintre cele trei echipe formate din „forţe speciale“, care îl vor vâna pe Joel. Astfel, oricine le poate da o mână de ajutor online urmăritorilor, devenind parte a „creierului“ care le va da indicaţii despre localizarea lui Joel pe teren. Doritorii trebuie să se înscrie pe website-ul www.bucharestmanhunt.discovery.ro, până pe 28 februarie inclusiv.

Pe parcursul urmăririi, participanţii vor putea fi alături de Joel şi de „trupele speciale“ prin intermediul camerelor care vor filma întreaga acţiune şi o vor transmite live prin video streaming pe website-ul dedicat campaniei. Competiţia are şi premii, trei dispozitive GPS Garmin MAP 62, care vor fi acordate prin tragere la sorţi fanilor care se vor înscrie în competiţie. Oricine vrea să-şi testeze abilităţile şi să se pregătească pentru marea urmărire, poate accesa secţiunea „Antrenează-te“ de pe website.

Despre emisiunea „Manhunt

„Manhunt“ este o nouă emisiune care îl urmăreşte pe Joel Lambert, fost membru al trupelor de elită SEAL, într-o versiune extremă a jocului „de-a v-aţi ascunselea“. Având la dispoziţie doar ceea ce poate duce într-un rucsac, Joel se întrece cu membri ai celor mai prestigioase trupe militare de elită şi echipe de urmărire din lume, încercând să reziste 48 de ore fără a fi prins. Punând în prim plan fiorul urmăririi, dar şi ingeniozitatea permanent alimentată de spaima fugarului de a nu fi prins, programul menţine un nivel ridicat de adrenalină. „Manhunt“ va avea premiera duminică, 2 martie, de la ora 22:00, pe Discovery Channel.

Filmat în Statele Unite, Polonia, Africa de Sud, Filipine, Panama şi Coreea de Sud, fiecare episod îl urmăreşte pe Joel, care are un oarecare avans la momentul când pleacă dintr-un punct iniţial, prestabilit. Cum în joc sunt deopotrivă reputaţia lui şi mândria naţională a trupelor de elită care îl urmăresc, miza este extraordinar de ridicată. În mai puţin de două zile, Joel trebuie să ajungă într-un punct final al cursei, de asemenea prestabilit, fiindcă altfel riscă să fie prins. Pentru a supravieţui, el are la dispoziţie provizii minime, dar trebuie să-şi facă rost pe traseu, prin forţe proprii, de orice altceva mai are nevoie.

Joel Lambert FOTO Discovery Channel

Despre Joe Lambert

La vârsta de 22 de ani, Joel s-a prezentat la biroul de recrutare al Marinei, iar în 1998 a devenit membru al trupelor speciale SEAL ale Marinei Statelor Unite ale Americii, din care a făcut parte cu mândrie timp de zece ani. A fost trimis în misiuni de luptă, în locuri precum Afganistan, teatrul european de război şi Kosovo. A făcut parte din Echipele SEAL 2 & 4 timp de 8 ani, în care a planificat şi a participat la peste 20 de misiuni de luptă. A fost şeful departamentului care se ocupa de armele şi echipamentele optice necesare pentru 16 operatori SEAL, a instruit membri ai trupelor SEAL şi personal străin pentru operaţiuni speciale, din Singapore, Thailanda, Grecia, Egipt, Germania, Olanda şi Estonia.

Joel are multiple calificări, printre care: pregătire în utilizarea de armament greu, lansare de rachete Stinger, misiuni de supravieţuire, evadare, rezistenţă şi fugă, misiuni de apărare şi luptă în spaţii închise, supervizor de scufundări speciale, pregătire de paraşutist militar.

După ultima lui misiune în Afganistan, Joel a petrecut 2 ani ca instructor în cadrul BUD/S, programul special de evaluare şi selectare a viitorilor membri ai trupelor SEAL. A preluat acest nou rol ştiind că, dacă va pregăti următoarea generaţie de scufundători, contribuţia lui va fi la fel de importantă ca şi implicarea directă în luptă. Ca instructor, Joel a câştigat distincţia „Master Training Specialist“, în semn de recunoaştere a pregătirii lui excelente şi a calităţilor sale de instructor.

citeste totul despre: