„Goana după aur“ a revenit la Discovery cu sezonul şase: lista reperelor de aur în Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Goana după aur“ a revenit la Discovery Channel cu sezonul al şaselea, în fiecare marţi, de la ora 21:00. Todd Hoffman, Parker Schnabel şi Tony Beets vor ca în acest an să depăşească orice obstacol în căutarea aurului. Pe de altă parte, Discovery propune o listă a reperelor din aur în Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa.

Încă o dezamăgire pentru Todd Hoffman?

Anul trecut, la „Goana după aur“, Todd Hoffman s-a ridicat din propria cenuşă şi şi-a repus echipa pe linia de plutire, după ce ajunsese la un pas de faliment. În acest sezon, el are o parcelă bogată în aur, o echipă experimentată şi deci toate şansele să-şi continue încă mult timp şirul de succese recent început. Dar Todd e un mare visător, anul ăsta până şi echipa lui rămâne uluită de obiectivele năucitoare pe care şi le-a propus. În premieră absolută, vor fi trei generaţii de bărbaţi din familia Hoffman care vor lucra pe parcela lui, căci Hunter, fiul de 16 ani al lui Todd, menţine tradiţia familiei. Singurul obstacol care ar mai putea sta în calea lui Todd e orgoliul lui. Va reuşi cât de cât să şi-l ţină sub control şi să devină un concurent serios pentru tânărul Parker Schnabel? Sau ţelurile nerealiste pe care şi le-a propus pentru acest sezon vor provoca încă o mare dezamăgire echipei Hoffman? Urmariţi-le povestea în noul sezon care va fi difuzat pe Discovery Channel, în fiecare marţi, de la ora 21:00.

Lecţia lui Peter Schnabel

Între timp, Parker Schnabel e ocupat până peste cap. În sezonul trecut a reuşit o victorie fără precedent, extrăgând aur în valoare de trei milioane de dolari. Orice pe lume are însă un preţ, căci pentru a reuşi Parker şi-a muncit nemilos echipa, aşa încât mulţi au ajuns să se întrebe dacă vor mai lucra vreodată pentru tânărul întreprinzător. Parker, care împlineşte 21 de ani anul acesta, află pe pielea lui - şi nu în cel mai plăcut mod posibil - că un sezon minier reuşit nu înseamnă în niciun fel o garanţie pentru cele care urmează. El e nevoit să se bizuie pe tot ce l-a învăţat mult iubitul lui bunic John ca să poată evita un dezastru total. În acest sezon va avea o misiune dificilă, căci nu trebuie să se mai mulţumească doar să găsească aur, ci e timpul să înveţe cum să devină un lider adevărat pentru echipa lui.

Metode vechi de a scoate aurul din pământ

Tony Beets, poreclit „Vikingul“, e o adevărată legendă în Klondike. În preajma iernii, la finalul sezonului trecut, Tony era în sfârşit gata să-şi repună în funcţiune utilajul de căutat aur - o maşinărie veche de 75 de ani, care valorează un milion de dolari. Anul acesta însă, el trebuie să facă în aşa fel încât instalaţia - care nu a mai funcţionat de 30 de ani - să şi producă nişte aur. Tony are nevoie disperată ca maşinăria să înceapă să-şi amortizeze singură cheltuielile, dar mai mult ca orice îşi doreşte să-i reducă la tăcere pe scepticii care îl consideră nebun fiindcă extrage aur în stilul căutătorilor de odinioară. În acest sezon, toţi oamenii disponibili trec la muncă, căci aurul din Klondike devine o adevărată afacere de familie. Vor reuşi cei din clanul Beets, prima familie de mineri din Yukon, să facă din nou funcţională o veche metodă de a scoate aurul din pământ? Sau proiectul lor se va dovedi a fi doar o maşină de tocat bani? Tony şi-a propus să demonstreze că minerii de pe vremuri ştiau foarte bine ce fac, iar utilajele din epoca lor nu ţin doar de trecutul, ci şi de viitorul căutătorilor de aur din Klondike.

Repere din aur în Europa Centrală şi de Est, Orientul Mijlociu şi Africa

  • Riga, Letonia - Monumentul Libertăţii din Riga, capitala Letoniei, a fost ridicat în cinstea soldaţilor care şi-au jertfit viaţa în timpul Războiului de Independenţă al ţării. Este considerat un important simbol al libertăţii, independenţei şi suveranităţii Letoniei. Se spune că cele trei stele de aur pe care le ţine în mână statuia reprezintă noile republici baltice: Estonia, Letonia şi Lituania.
  • Sofia, Bulgaria - În anul 2000, pentru a marca începutul noului mileniu, Bulgaria a ridicat o statuie în capitala ţării, Sofia, în cinstea sfintei patroane care a dat şi numele oraşului. Statuia Sfintei Sofia are o înălţime impresionantă, de aproximativ opt metri.
  • Moscova, Rusia - Catedrala Bunei Vestiri din Kremlin, cu cupolele sale aurite, este o biserică rusească ortodoxă cu acest hram. Construită între anii 1484-1489, făcea parte din planurile Marelui Duce Ivan al III-lea de a renova la scară mare Kremlinul moscovit.
  • Cracovia, Polonia - Biserica Mariacki, cunoscută şi sub denumirea de Bazilica Sfintei Marii sau Biserica Maicii Domnului, a fost finalizată în 1347. A fost decorată cu foiţă de aur, iar ulterior, turnului i s-a adăugat în anul 1666 o coroană de aur.
  • Dubai, Emiratele Arabe Unite - Madinat Jumeirah este un complex turistic de lux cu două hoteluri şi numeroase restaurante şi baruri, fiecare cu propria plajă privată. Pentru a accentua luxul şi opulenţa complexului, vizitatorii sunt întâmpinaţi la intrare de 18 statui de aur care întruchipează cai cabraţi.
  • Abu Dhabi, Emiratele Arabe Unite - Palatul Emiratelor este un hotel de lux din Abu Dhabi, un mare oraş din Emiratele Arabe Unite. Construit ca element de referinţă a culturii arabe, hotelul are mai multe apartamente decorate în aur şi marmură. În corpul principal de clădire, tavanul boltit, impresionant, este poleit cu aur.
  • Efes, Turcia - Legenda spune că Fecioara Maria şi-ar fi trăit ultimele zile ale vieţii pământene într-o căsuţă modestă de piatră, pe Muntele Koressos, la sud de Efes. Localnicii au adus cinstire acestui loc sacru ridicând o statuie de aur în cinstea Fecioarei.
TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite