Finala MasterChef: cine a câştigat titlul de cel mai bun bucătar FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Voica i-a
impresionat pe cei trei chefi cu preparate de top FOTO Facebook/ Pro TV
Andrei Voica i-a impresionat pe cei trei chefi cu preparate de top FOTO Facebook/ Pro TV

Finala MasterChef. În ultimele trei runde de la MasterChef, Claudia Sima, Andrei Voica, Liviu Balint s-au duelat în preparate de excepţie pentru marele titlu de cel mai bun bucătar al României, dar şi pentru marele premiu de 50.000 de euro.

Doar trei probe din acest sezon i-au mai despărţit pe Claudia, Andrei şi Liviu de cel mai râvnit trofeu culinar din România: MasterChef! Finaliştii au avut parte, la începutul ediţiei, de zece minute pentru a alege din cămara emisiunii toate ingredientele necesare, care au compus cele trei preparate ale finalei din acest sezon: un antreu, un fel principal şi un desert, fiecare preparat fiind atribuit unei probe.

La finalul primei runde, concurentul cu cel mai mic punctaj a fost eliminat, ceilalţi doi duelându-se mai departe pentru marele premiu de 50.000 de euro. Antreurile excepţionale, felurile principale spectaculoase şi extrem de apetisante, dar şi deserturile desăvârşite au făcut parte din meniul special al finalei MasterChef. Nu au lipsit tensiunea şi susţinătorii înfocaţi ai celor mai buni trei concurenţi ai acestui sezon, unul dintre aceştia reuşind să obţină la cea de a doua probă trei note de zece. 

Cele mai importante momente şi declaraţii: 

Fiecare dintre cei trei finalişti au preparat trei feluri de mâncare, având alocat o oră în parte. Înainte de a începe să gătească, Claudia, Andrei şi Liviu au avut la dispoziţie zece minute să treacă la cămară pentru a-şi procura ingredientele necesare celor trei feluri de mâncare. Chefii au stabilit ca regulamentul să fie următorul: fiecare notează preparatele concurenţilor cu o notă de la 1 la 10, dar fără ca vreunul dintre chefi să ştie ce note a oferit ceilalţi. De asemenea, aceştia au notat mâncarea în funcţie de gradul de dificultate, de aspect şi de gust.

Ultimele minute ale primei probe i-au pus în dificultate pe cei trei finalişti, care au montat farfuriile foarte repede. Claudia a livrat o cremă vichyssoise cu langustine poşate, salsa de fructe şi spumă de măr răcoritoare, cu un gust echilibrat, după părerea lui chef Foa. În timp ce chef Patrizia Paglieri a văzut acest preparat pe lista de vară a unui restaurant cu stele Michelin.

image

Preparatul Claudiei FOTO Facebook 

image

Preparatul lui Andrei FOTO Facebook 

Andrei a preparat un foie mi-cuit cu jeleu de căpşune, caramel de porto, anason şi burete de dovleac. „Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am mâncat în ultima vreme“, i-a spus chef Adrian Hădean. Liviu s-a prezentat cu un ragu din pui de baltă cu mange tout, bok choy, ou de prepeliţă, piure de dovleac şi brunoise, fiind considerat de chef Foa un preparat după sufletul concurentului. 

image

Preparatul lui Liviu FOTO Facebook 

După prima probă, a starter-ului, Claudia a acumulat 23 de puncte, Andrei a beneficiat de 27 de puncte, în timp ce Liviu a primit 26 de puncte, cu prima notă de zece din finală, venită de la Adrian Hădean. Claudia Sima a părăsit competiţia în urma punctajului slab, spre bucuria concurenţilor de pe margine care s-au bucurat de plecarea ei. „Aş fi dat orice să o văd cum plânge“, a spus unul dintre ei. 

Andrei şi Liviu au intrat în linie dreaptă pentru titlul de MasterChef şi au gătit, de această dată, tot timp de 60 de minute, un fel principal. Andrei a ales să gătească un preparat cu raţă, iar Liviu un preparat cu peşte. Astfel, Liviu a gătit calcan cu baby zucchini, suc de ardei, ghimbir şi cafe de paris. „E o alegere curajoasă, cu 33 de elemente“, i-a spus chef Adrian Hădean. „Un preparat demn de MasterChef. Ai două sosuri cu gusturi diferite care se echilibrează“, a declarat şi chef Patrizia. „Potrivirea cu primul fel e minunată, mi-a plăcut foarte mult“, i-a zis şi Adrian Hădean.

image

Preparatul lui Liviu în runda a doua FOTO Facebook 

Raţă caramelizată cu risotto de morcovi aromatizat cu vanilie a fost preparatul cu numărul doi pe care Andrei l-a prezentat celor trei chefi. „Ai îmbinat perfect Asia cu Europa“, a declarat Hădean. „Sosul tău e impecabil, raţa e caramelizată cum trebuie, ai un plating frumos, un gust care te unge pe suflet“, a completat chef Foa. 

image

Preparatul lui Andrei în runda a doua FOTO Facebook

Adrian Hădean i-a oferit lui Liviu a doua notă de zece, după ce i-a jurizat preparatul. Nota 9 de la chef Foa şi nota 9 de la chef Patrizia i-au adus un total de 54 de puncte pentru runda a doua. Andrei a primit şi el nota zece de la chef Foa, iar Adrian Hădean i-a oferit tot nota 10. Patrizia Paglieri i-a dat aceeaşi notă, totul pentru ca Andrei să acumuleze 57 de puncte.

masterchef foto facebook pro tv

LIviu şi Andrei, la ultima probă FOTO Facebook/ Pro TV 

În ultima rundă a sezonului la MasterChef cei doi finalişti au avut la dispoziţie două ore să realizeze un desert pe măsura competiţiei culinare de la Pro TV. „Dacă Robocop ar fi bucătar ar fi ca tine, nu te deranjează nimic“, i-a spus chef Foa lui Andrei, în timp ce prepara desertul. Pe de altă parte, Liviu a părut mai nesigur pe puterile tale. Însuşi Liviu a declarat că s-a simţit stresat atunci când publicul îl încuraja pe Andrei. 

image

Desertul pregătit de Liviu FOTO Facebook 

image

Desertul pregătit de Andrei FOTO Facebook 

Inspirat de look-ul propriu, Liviu a propus spre jurizare un moustache tart cu ciocolată şi banană cu sorbet de zmeură, iar Andrei a propus parfait din trufe cu soia, mousse de ciocolată şi caramel de portocale.

Chef Foa i-a dat nota zece lui Liviu pentru desert, aceeaşi notă pe care i-a oferit-o şi lui Andrei. Patrizia Paglieri i-a oferit nota nouă lui Liviu, în timp ce lui Andrei i-a dat nota zece. Adrian Hădean l-a notat cu 9 puncte pe Liviu, iar pe Andrei cu zece puncte. Astfel, Andrei Voica a devenit cel mai nou MasterChef al României. 

Andrei Voica masterchef foto facebook pro tv

Andrei Voica şi cecul de 50.000 de euro FOTO Facebook/ Pro TV 

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite