Măruntaiele, aurul şi olteanul ambiţios: concurenţii „MasterChef“, supuşi celor mai grele probe de până în prezent

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Concurenţii „MasterChef“ au pregătit, în cea mai nouă ediţie a emisiunii culinare de pe Pro TV, un desert special în care praful de aur a reprezentat ingredientul cheie. Rezistenţa concurenţilor a fost testată în proba cutiei misterelor, ca mai apoi „MasterChef“ să se ridice de la sol. La peste 8.000 de metri altitudine, participanţii au servit preparate gătite chiar de ei.

După ce au transformat pozele în torturi reprezentative pentru fiecare concurent, participanţii de la „MasterChef“ au trecut prin trei probe care au ridicat standardul nivelului de dificultate al competiţiei. Prima probă a testat limita suportabilităţii, dar şi capacitatea de gestionare a unor ingrediente mai puţin folosite în bucătărie, măruntaiele. Proba cu numărul doi a fost catalogată de majoritatea concurenţilor drept cea mai grea de până acum. Aceştia au gătit o noapte întreagă pentru o firmă de catering care livrează mâncăre către o companie care efectuează zboruri din România. În ultima fază a acestei ediţii, valoarea fiecăruia a dictat valoarea produsului final. Desertul cu aur a reprezentat unul dintre solicitante preparate din concurs, mai ales că participanţii au lucrat în sistem ştafetă. Finalul a fost unul surprinzător după ce doi concurenţi au părăsit competiţia.

Cele mai importante momente ale emisiunii:

„Panică, panică, panică şi o chestie scârboasă“, aceasta a fost deviza primei probe a ediţiei, probă în care „capul“ a fost pus la bătaie. Cutia misterilor a răspândit groază printre participanţi. Rinichi de porc, fudulii de taur, burta de vita, limba de vacă, ficat de pui, creier de oaie şi craniu de miel, măruntaiele sau alimentele săracilor, au fost elementele centrale ale primei probe.

Mulţi dintre aspiranţii la titlul de „MasterChef“ au rămas pur şi simplu înmărmuriţi, picând în capcana chefilor. O parte  dintre ei au ales limba de vacă, deşi acest organ fierbe foarte greu şi nu poate fi gătită într-o oră, timpul-limită al probei. O concurentă s-a declarat încântată de consistenţa fuduliilor, neştiind cât de cremoase pot să fie, chef Adrian Hădean mărturisind că este surprins de descoperirea ei şi de lărgirea orizonturilor sale.

Odette a primit unul dintre cele mai dure comentarii, după ce a pus burta de vită la blender fără să fie suficient de bine fiartă: „O porcărie mortală, halucinantă“, i-a spus Patrizia Paglieri.

image

Preparatele din măruntaiele animalelor au îngrozit-o pe Patrizia Paglieri FOTO Pro TV/Facebook

Pe de altă parte, Ciprian a primit laude din partea Patriziei, aceasta fiind mulţumită de sosul pe care concurentul l-a pregătit. Finalul acestei primei probe l-a dat câştigător chiar pe Ciprian, olteanul care a răsărit ca prazul între toţii concurenţii. El a câştigat pentru a doua oară consecutiv proba cutiei misterelor.

Ciprian şi-a folosit imunitatea pentru a-şi grupa cei mai buni oameni în viitoarea probă, dar şi pentru a alege căpitanul echipei adverse, anume Petrică. Ciprian a mărturisit că l-a ales pe Petrică pe criteriul „a avea cu cine să lupt“.

„MasterChef“, la înălţime

Pentru prima oară în „MasterChef“ România, mâncarea a fost gătită la peste 8.000 de metri altitudine, concurenţii fiind introduşi în bucătăria unei firme de catering care livreaza mâncare pentru companiile aeriene din ţară, la categoria business class. Reguliele de igienă, destul de stricte, au reprezentat primul hop pe care concurenţii au trebuit să le depăşească, ca mai apoi să intre în ritmul alert al bucătăriei. Căpitanii au fost contestaţi de fiecare echipă odată cu trecerea timpului din cauza ritmului haotic de lucru, concurenţii luând decizii pe cont propriu fără a-şi consulta liderii.

Sisserman, din echipa roşie, a avut o scurtă altercaţie cu Ciprian, din echipa albastră, iar Odette a fost mustrată de chef Adrian Hădean pentru că a fost neatentă cu obiectele de lucru, punându-şi degetele într-un aparat cu cuţite care era băgat în priză.

image

Ciprian şi Sisserman, certându-se FOTO Pro TV/Facebook

Doi reprezentanţi din fiecare echipă, Andreea şi Lambrino, din echipa roşie, şi Silviu şi Mirabela, din echipa albastră, au urcat în zborul spre Bruxelles, de la Bucureşti, unde au preluat atribuţiile stewardeselor  şi au servit preparatele gătite de la ora 24:00 la 06:00 dimineaţa. La finalul cursei, fiecare pasager şi-a exprimat votul în favoarea uneia sau alteia dintre echipe. În cele din urmă, echipa albastră a ieşit câştigătoare, cu 51 de voturi, spre deosebire de cele 45 înregistrate în dreptul echipei roşii.

Foiţa de aur şi valoarea individuală

Astfel, membrii echipei roşii au intrat la testul sub presiune. Dar învinşii au putut salva unul dintre colegi, iar alesul a fost Rasty. Proba sub presiune a constant în gătirea în sistem ştafetă a unui desert special, tartă de ciocolată cu trufe, în care foiţa de aur a reprezentat elementul-cheie. O probă dulce cu un posibil final cu gust amar. Andreea şi Sissserman, Lambrino şi Tavi, dar şi Petrică şi Patricia au fost echipele care s-au duelat timp de două ore până când au reuşit să prepare un desert demn de emisiunea culinară de pe Pro TV.

image

Concurenţii „MasterChef” au încercat să reproducă cât mai bine desertul Anei Maria Culea, expertă în patiserie FOTO Pro TV/Facebook

Pe lângă cei trei chefi, deserturile au fost judecate şi de Ana Maria Culea, expertă în patiserie. „Am făcut o prăjitură şi am mai trecut o tură“, s-a amuzat Petrică după ce a trecut în boxa câştigătorilor. Ca o lovitură pentru toţi, Lambrino şi Tavi au părăsit împreună competiţia, dar Sisserman şi Andreea aproape că i-au urmat.

TV



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite