VIDEO Premiera săptămânii: „Erupţie“ de amor hollywoodian, efecte speciale şi râuri de lavă, în „Pompeii“
0Unul dintre cele mai mari dezastre naturale din istoria omenirii, erupţia vulcanului Vezuviu în anul 79, devine o poveste plină de amor (hollywoodian), aventură şi efecte speciale în pelicula „Pompeii“, care are astăzi premiera în cinematografele din România.
Iar acest lucru nici nu e surprinzător când urmezi reţeta consacrată în Cetatea filmului: actori cu sex-appeal - Kit Harington (interpretul carismaticului Jon Snow din serialul „Urzeala tronurilor“) şi pe Emily Browning („Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events“), totul sub „bagheta“ regizorului Paul W. S. Anderson („Resident Evil“).
În povestea imaginată de acesta, eroul principal, Milo (Kit Harington, mult mai sumar costumat decât înfofolitul Jon Snow din „Game of Thrones“), este un sclav care devine un gladiator invincibil în luptă, din dorinţa de a câştiga inima femeii iubite. Este îndrăgostit de Cassia (Emily Browning), frumoasa fiică a unui negustor înstărit, care a fost forţată de tatăl ei să accepte căsătoria cu un senator roman corupt.
În momentul în care vulcanul Vezuviu erupe, Milo trebuie să găsească o cale de a ieşi cât mai repede din arenă, pentru a-şi salva iubita înainte ca oraşul Pompeii să dispară sub lava încinsă.
Romanii vă dau toate motivele să le doriţi sfârşitul în «Pompeii» lui Paul Anderson, un dezastru care confundă erupţia Vezuviului cu Sodoma şi Gomora. După «reţeta» flmului «Titanic», se ia un băiat sărac şi o fată bogată, se pune un obstacol în calea fericirii lor şi rezultă o poveste de dragoste fierbinte, scăldată-n râuri de lavă, toate acestea în 3D.
Pentru regizor, filmul „Pompeii 3D“ a fost cel mai solicitant proiect al său. „Din cauza resurselor logistice uriaşe folosite, dar şi a numeroaselor elemente greoaie şi neplăcute ca fumul, praful sau artificiile, am lucrat încontinuu, într-un spaţiu închis. Am realizat un film care pare plasat la capătul pământului. Acesta a fost şi scopul nostru, deoarece aşa se simţeau locuitorii vechiului oraş. Publicul va avea ocazia să vadă o lume dispărută, un fel de capsulă a timpului, în care va deveni martorul celui mai mare dezastru al istoriei antice. În plus, efectele 3D sunt o unealtă perfectă în relatarea poveştii, iar spectacolul lumii antice va fermeca iremediabil“ a declarat Paul Anderson.
Presa internaţională de specialitate nu are cronici prea bune. Romanii vă dau toate motivele să le doriţi sfârşitul în «Pompeii» lui Paul Anderson, un dezastru care confundă erupţia Vezuviului cu Sodoma şi Gomora. După «reţeta» flmului «Titanic», se ia un băiat sărac şi o fată bogată, se pune un obstacol în calea fericirii lor şi rezultă o poveste de dragoste fierbinte, scăldată-n râuri de lavă, toate acestea în 3D“, scrie criticul de la „Variety“.
Cu toate acestea, filmul are componentele necesare pentru a fi pe placul publicului larg şi a devein un succes de box-office.