FOTO VIDEO Premiera săptămânii: „Ţinutul din mijlocul verii“, filmul pentru care Meryl Streep merită cel de-al patrulea Oscar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Actriţele Meryl Streep, Julianne Nicholson şi Juliette Lewis, în filmul „Ţinutul din mijlocul verii“ FOTO Ascot Elite
Actriţele Meryl Streep, Julianne Nicholson şi Juliette Lewis, în filmul „Ţinutul din mijlocul verii“ FOTO Ascot Elite

Comedia neagră „Ţinutul din mijlocul verii/ August: Osage County“, cu Meryl Streep, Julia Roberts şi Dermont Mulroney în rolurile principale, are astăzi premiera pe marile ecrane din România.

Cu două nominalizări la premiile OscarCea mai bună actriţă în rol principal (Meryl Streep) şi Cea mai bună actriţă în rol secundar (Julia Roberts) – filmul are la bază piesa de teatru omonimă a scriitorului şi scenaristului Tracy Letts, care, în 2008, a primit prestigiosul premiul Pulitzer pentru această comedie neagră.

Filmul urmăreşte relaţiile extrem de tensionate dintre membrii familiei Weston, iar acţiunea este plasată într-o localitate din statul american Oklahoma. Startul poveştii este dat de dispariţia lui Beverly Weston (Sam Shepard), fost poet celebru devenit alcoolic, care părăseşte căminul conjugal în urma unei dispute cu Violet (Meryl Streep), soţia acestuia, care este la rândul ei dependentă de pastile.

august osage county foto ascot elite

Julia Roberts, Meryl Streep şi Julianne Nicholson FOTO Ascot Elite 

Actriţele Julia Roberts, Juliette Lewis şi Julianne Nicholson le interpretează pe cele trei fiice ale cuplului, Barbara, Karen, respectiv Ivy, care se întorc în locurile natale pentru a fi alături de mama lor. Cele trei fiice încearcă să-şi ajute mama şi să o ţină departe de droguri, dar situaţia ia o întorsătură dramatică pe măsură ce ies la iveală secrete care schimbă viaţa tuturor.

Ţinutul din mijlocul verii“ a primit recenzii mixte, dar agregatorul de cronici de film Rotten Tomatoes notează: „Jocul profund actoricesc ameninţă să copleşească, dar atunci când actorii implicaţi sunt la fel de talentaţi ca şi Meryl Streep şi Julia Roberts, îţi vine greu să te plângi“. O afirmaţie complet adevărată, dacă ţinem cont că cele două actriţe au primit nominalizări la aproape toate galele importante din lumea Hollywood-ului, inclusiv la prestigioasele premii Oscar.

august osage county foto ascot elite

Actriţele Meryl Streep şi Julia Roberts au fost foarte apreciate pentru rolurile interpretate în comedia neagră „Ţinutul din mijlocul verii“ FOTO cinemagia.ro 

În general reproşul criticilor de specialitate a fost acela că pelicula stă sub semnul exagerării, dar, ca şi în cazul comediei „Last Vegas“, distribuţia de excepţie şi interpretările magistrale sunt ingredientele care asigură succesul producţiei. O altă nemulţumire este traspunerea greşită de pe scena teatrului pe marile ecrane, o parte din critici fiind de părere că „Ţinutul din mijlocul verii“ ar fi trebuit să rămână o piesă de teatru.

Meryl Streep trebuie să-şi câştige al patrulea Oscar cu rolul imprevizibilei, răutăcioasei, redutabilei Violet (...) Este un tur de forţă al actriţei Meryl Streep, o artistă în stare să dozeze într-o singură replică sau un gest un melanj de agresivitate, ironie, dispreţ, neputinţă şi detaşare“, notează Ştefan Dobroiu pe cinemagia.ro.

Meryl Streep, cu siguranţă, domină întreaga poveste, dar există momente când filmul, a cărui acţiune este plasată în înăbuşitoarea lună august, în Oklahoma, pare un pic supraîncălzit pentru ecran. Teatralitatea inerentă a personajului Violet, care poate fi foarte potrivit pe scenă, este uneori greu de digerat, în ciuda bravurii actoriceşti a artistei Meryl Streep. Filmul este pe alocuri claustrofobic şi mult prea teatral“, notează criticul Michael O'Sullivan, de la „The Washington Post“.

Filmul m-a prins, dar nu m-a convins în totalitate. Filmul este o invenţie care îşi răspândeşte întunericul precum untul într-o tigaie“, a punctat Owen Gleiberman, de la „Entertainment Weekly“.

august osage county foto ascot elite

Julianne Nicholson (Ivy), Meryl Streep (Violet) şi Julia Roberts (Barbara) FOTO cinemagia.ro

Cu toate acestea au existat şi reacţii mai puţin părtinitoare, câţiva critici de specialitate nefiind impresionaţi nici măcar de jocul actoricesc. „Fiecare dintre actorii acestui film are momentul lui, dar aceste dovezi de virtuozitate nu ne mişcă. În ciuda poveştii melodramatice, crearea personajelor, un lucru de care ţinem seama, este situată sub capacităţile acestui film. Personajele de pe ecran, cu siguranţă, vor fi afectate de descoperirea acelor secrete, dar cei prezenţi în sală se vor întreba de ce ar trebui să le pese“, a epxlicat Kenneth Turan, „The Los Angeles Times“.

august osage county foto ascot elite

Julia Roberts, în rolul Barbarei FOTO cinemagia.ro

Problema a fost că regizorul John Wells nu a înţeles piesa de teatru sau cel puţin nu a reuşit să-şi facă actorii să o înţeleagă, chiar şi la cel mai de bază nivel. Un mic exemplu: Actorii au impresia că sunt de-a dreptul într-o dramă, când, de fapt, se află într-o foarte neagră comedie“, a scris Mick LaSalle, de la „San Francisco Chronicle“.

Asupra unui singur lucru criticii au căzut de acord: Meryl Streep a oferit o interpretare fără cusur, dovedind încă o dată că îşi merită cele 119 premii primite de-a lungul carierei, dar şi numeroasele nominalizări, fiind artista cu cele mai multe nominalizări din istoria premiilor Oscar (anul acesta a primit-o pe cea de-a 18-a, n.r.).

Filme



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite