Meryl Streep sprijină comunitatea LGBT deoarece primul ei profesor de muzică era o persoană transgender

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Meryl Streep este una dintre cele mai influente susţinătoare ale drepturilor LGBT pe
plan internaţional FOTO Hepta
Meryl Streep este una dintre cele mai influente susţinătoare ale drepturilor LGBT pe plan internaţional FOTO Hepta

Actriţa americană Meryl Streep a anunţat că sprijină drepturile comunităţii LGBT, doarece primul ei profesor de muzică, pe care l-a avut atunci când se afla în clasa a VI-a din şcoala generală, era o persoană transgender, informează site-ul contactmusic.com, citat de News.ro.

Vedeta americană este una dintre cele mai influente susţinătoare ale drepturilor LGBT pe plan internaţional şi consideră că acest lucru se datorează faptului că a crescut în New Jersey, înconjurată de artişti care erau gay sau transgender.

„Primul meu profesor de muzică de la şcoala din Basking Ridge, în New Jersey, se numea Paul Grossman. Într-un an, după vacanţa de şcoală, a revenit la şcoală şi se numea Paula“, a dezvăluit Meryl Streep într-un interviu pentru WENN. „Se întâmpla în 1961. Cine făcea astfel de lucruri pe atunci? Era ce va extrem de neobişnuit“.

„Avea trei copii şi a rămas căsătorit mulţi ani, dar a ales în cele din urmă să devină ceea ce era cu adevărat. A deschis un drum, a condus plutonul. Nu cred că oricare altă parte a societăţii de atunci era prietenoasă cu el“, a spus vedeta americană.

„Îmi amintesc, de asemenea, de profesorul meu de pian şi de iubitul lui. Mergeam la ei o dată pe săptămână pentru lecţiile mele de pian. Colecţionau artă mexicană, într-o casă ce părea plină de magie, în Berkley Heights. Casa lor era ca un fel de intrare într-o lume exotică. Mama mea, care era născută în 1915, nu spunea niciodată că «băieţii» - aşa cum îi numea ea - erau gay sau că ei reprezentau ceva cu care ea nu era de acord. Ei duceau o viaţă «diferită» şi erau protejaţi de iubirea pe care le-o purtau oamenii care îi apreciau“, a adăugat Meryl Streep.

„Nu erau cunoscuţi în societate ca fiind homosexuali şi nu erau liberi să fie ei înşişi, în mod clar, dar apartenenţa lor la viaţa de suburbie de lângă Greenwich Village, care era locul libertăţii complete pentru toţi oamenii, s-a strecurat cumva şi în alte provincii americane, ceva mai emancipate. Oamenii care dezaprobau un astfel de «stil de viaţă» - aşa cum i se spunea în acea vreme - nu se asociau cu astfel de oameni, însă oamenii care nu dădeau nicio importanţă orientării sexuale a vecinilor lor alegeau să trăiască într-o astfel de lume şi le plăcea la nebunie“, a dezvăluit cunoscuta actriţă americană. 

Meryl Streep, născută pe 22 iunie 1949, este considerată una dintre cele mai talentate actriţe de teatru, film şi televiziune din generaţia sa. A debutat pe marile ecrane în anul 1977 cu un rol în filmul „Julia“ şi, după un singur an, în 1978, a câştigat premiul Emmy cu un rol jucat în miniseria TV „Holocaust“ şi a primit prima nominalizare la Oscar din cariera sa prestigioasă, graţie prestaţiei din filmul „Vânătorul de cerbi/ The Deer Hunter“.

Nominalizată de 19 ori de Academia de film americană, Meryl Streep are mai multe nominalizări la Oscar decât oricare actor sau actriţă din istorie şi a câştigat Oscarul pentru rol secundar în filmul „Kramer Vs. Kramer/ Kramer contra Kramer“ (1979) şi Oscarul pentru rol principal în două ocazii, pentru rolurile din „Sophie's Choice/ Alegerea Sophiei“ (1982) şi „The Iron Lady/ Doamna de fier“ (2011). A impresionat şi în alte filme bine primite de public şi criticii de specialitate, precum „Iubita locotenentului francez“, „Departe de Africa“, „Casa spiritelor“, „Râul ucigaş“, „Podurile din Madison County“, „Orele“, „Diavolul se îmbracă de la Prada“, „Julie şi Julia“ şi „Ţinutul din mijlocul verii“.

A câştigat al doilea premiu Emmy în 2004 cu rolul din miniseria TV „Îngeri din America“, produsă de postul HBO, şi a fost recompensată de-a lungul anilor cu opt Globuri de Aur. A primit premiul pentru întreaga carieră din partea Institutului American de Film (AFI) în 2004 şi cu Kennedy Center Honour în 2011, pentru contribuţia adusă promovării şi dezvoltării culturii americane. Preşedintele Barack Obama i-a oferit în 2010 National Medal of Arts şi, în 2014, Presidential Medal of Freedom. În 2003, Meryl Streep a primit din partea guvernului francez Ordinul Artelor şi Literelor în rang de Comandor. 

Vedete



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite