Mihnea Costoiu a anunţat în şedinţa de Guvern că patru universităţi au intrat în lichidare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihnea Costoiu a anunţat care sunt cele patru universităţi aflate în lichidare FOTO: Adevărul
Mihnea Costoiu a anunţat care sunt cele patru universităţi aflate în lichidare FOTO: Adevărul

Patru universităţi din Bucureşti, Iaşi şi Timşoara au intrat în lichidare, a anunţat ministrul delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, în şedinţa de Guvern de miercuri. De asemenea 135 de specializări de la mai multe universităţi au intrat în lichidare. Măsura ar urma să sporească credibilitatea învăţământului superior.

"Este vorba de Institutul Teologic Romano-Catolic din Bucureşti, Universitatea Financiar Bancară din Bucureşti, Universitatea "Mihail Kogălniceanu" din Iaşi şi Universitatea "Mihai Eminescu" din Timişoara, toate universităţi private care au intrat în lichidare", a declarat pentru "Adevărul", ministrul Mihnea Costoiu. 

De asemenea, el a mai spus că Universitatea Bioterra, Universitatea "Gheorghe Cristea" din Bucureşti şi Universitatea Apolonia din Iaşi se află sub monitorizare şi, în total, au fost desfiinţate 135 de specializări anul acesta şi 186, anul trecut.

De altfel, în iunie anul acesta, Ministerul Educaţiei a publicat un proiect de Hotărâre de Guvern în care erau trecute de 33 de universităţi de stat şi private cu cel puţin o specializare sau un program de studii care intră în lichidare din anul universitar 2014-2015 şi pentru care nu mai pot organiza examen de admitere, arată un document al Ministerului Educaţiei.

Printre acestea se numără Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea Spiru Haret din Bucureşti. 

Aceste universităţi nu mai pot organiza admitere din acest an pentru cele peste 120 de programe sau specializări care intră în lichidare, dar studenţii deja înscrişi în aceste programe îşi vor putea finaliza studiile.


ADMITERE FACULTATE 2014 33 de universităţi au cel puţin o specializare sau un program care intră în lichidare

Un număr de 33 de universităţi de stat şi private au cel puţin o specializare sau un program de studii care intră în lichidare din anul universitar 2014-2015 şi pentru care nu mai pot organiza examen de admitere, arată un document al Ministerului Educaţiei. Printre acestea se numără Universitatea din Bucureşti, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca şi Universitatea Spiru Haret din Bucureşti.

Ministrul Costoiu: şase universităţi autorizate nu mai pot organiza admitere, iar 183 de specializări ar putea fi lichidate

Şase instituţii de învăţământ superior autorizate să funcţioneze provizoriu nu vor mai putea organiza admitere, începând cu anul 2013-2014, pentru că nu au solicitat evaluare la termen şi au mai multe nereguli, a declarat ministrul pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu. Alte 183 de specializări din 37 de universităţi riscă lichidarea pentru că nu au trecut de testul Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Patru universităţi din Cluj-Napoca, pe lista neagră a Ministerului Educaţiei privind specializările ce trebuie lichidate

Ministerul Educaţiei a publicat lista cu specializările propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Cele patru univesităţi din Cluj-Napoca vizate sunt Universitatea "Babeş-Bolyai", Universitatea Tehnică,  Universitatea de Artă şi Design şi Universitatea Bogdan Vodă.

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite