Patru universităţi din Cluj-Napoca, pe lista neagră a Ministerului Educaţiei privind specializările ce trebuie lichidate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a publicat lista cu specializările propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Cele patru univesităţi din Cluj-Napoca vizate sunt Universitatea "Babeş-Bolyai", Universitatea Tehnică,  Universitatea de Artă şi Design şi Universitatea Bogdan Vodă.

Ministrul delegat pentru Învăţământ Superior Mihnea Costoiu a declarat, miercuri,  că 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară sunt propuse să intre în lichidare, pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS). Potrivit documentului elaborat de Ministerul Educaţiei Naţionale, La Universitatea "Babeş-Bolyai" din Cluj-Napoca sunt vizate şapte specializări, dintre care numai una la ID - Filosofie (în limba maghiară), la Facultatea de Istorie şi Filosofie, iar restul la IF, la  Facultatea de Chimie şi Inginerie Chimică - Ingineria şi protecţia mediului în industria chimică şi petrochimică, Inginerie economică în industria chimică şi de materiale şi Chimia mediului, Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Mediului - Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice (în limba maghiară, la Sfântu Gheorghe) şi Ingineria sistemelor biotehnice şi ecologice (la Sfântu Gheorghe) şi Facultatea de Istorie şi Filosofie - Management (la Bistriţa). Tot la Cluj-Napoca sunt vizate şi specializări de la Universitatea Tehnică (opt programe, dintre care şase la IF) şi Universitatea de Artă şi Design (patru programe, toate la IF). De asmenea,  sunt vizate specializări de la Universitatea pivată Bogdan-Vodă.

universitati cluj
universitati cluj
universitati cluj
universitati cluj
Cluj-Napoca



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite