VIDEO Inventatorul Ionuţ Budişteanu a vorbit despre Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate, la Adevărul Live

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) are loc joi de la ora 18:00, la Palatul Parlamentului  FOTO: Adevărul
Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) are loc joi de la ora 18:00, la Palatul Parlamentului  FOTO: Adevărul

Joi, la Adevărul live de la 14:00, am vorbit despre Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS) împreună cu un finalist de anul acesta, inventatorul Ionuţ Budişteanu, o laureată a galei LSRS din 2013, Oana Pascu, şi vicepreşedintele Filiale LSRS, Alina Bota.

Împreună am vorbit despre educaţia în străinătate şi recunoaşterea meritelor tinerilor români prin Gala Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS), care are loc joi de la ora 18:00, la Palatul Parlamentului. Adevărul.ro vă va ţine la curent cu desfăşurarea galei LSRS.

evista Time l-a clasat pe locul 9 în topul celor mai influenţi adolescenţi din lume, iar în 2014 a realizat o aplicaţie pentru nevăzători care le permite acestora să se deplaseze folosind telefonul mobil.

Oana Pascu a câştigat o menţiune specială pentru excelenţă la Gala LSRS din 2013. În 2010, ea a absolvit Universitatea Româno-Americană din Bucureşti, la specializarea economie, comerţ şi turism. A urmat apoi un masterat în administrarea afacerilor şi turism şi a plecat cu o bursă Erasmus la Universitatea Lusofona de Humanidades et Tecnologias din Lisabona. În prezent lucrează în industria hotelieră din Bucureşti. 

Alina Bota este vicepreşedintele Filiale LSRS. Ea a fost masterandă în Cercetare Sociologie şi Statistică la EHESS-ENS Jourdan-ENSAE ParisTech, Paris, domeniul său de interes fiind migraţia internaţională, mobilitatea tinerilor, migraţii circulare şi transnaţionale, reţele şi dinamici sociale, efecte cognitive ale reţelelor personale si procese de identificare socială. Alina este absolventă a Facultăţii de Sociologie şi Asistenţă Socială, şi a Facultăţii de Istorie şi Filosofie, Universitatea Babeş-Bolyai Cluj Napoca.

Primul contact cu mediul academic francez a avut loc în 2009-2010, când a beneficiat de un schimb educaţional ERASMUS, Master în Éthique Publique Contemporaine între Universitatea Babeş-Bolyai Cluj Napoca- Facultatea de Istorie şi Filosofie şi Université Paris Est Créteil- Faculté de Lettres et Sciences Humaines, Département de Philosophie. După această experienţă a decis sa se implice activ în LSRS, tocmai cu scopul de ajuta cât mai mulţi tineri doritori să îşi continue studiile în Franţa. Alina s-a implicat activ în dezvoltarea filialei Franţa din ianuarie 2011, contribuind la recrutare şi formarea coeziunii din echipă, s-a ocupat de partea de comunicare şi a oferit mentorat pentru tinerii intresaţi să studieze în Hexagon. În prezent, Alina ocupă funcţia de Vicepreşedinte Filiale, şi se ocupă de planificarea şi elaborarea strategiei de acţiune pentru cele 30 filiale, coordonarea internă a departementului filiale, organizare şi planning, consiliere şi strategii de motivare pentru voluntarii activi.

Despre gala LSRS

Concursul LSRS are opt categorii - Europa universitar, Europa post-universitar, America de Nord universitar, America de Nord post-universitar, Alte Continente, România, Erasmus şi Arte - şi este o modalitate de a le recunoaşte meritele acestor români deosebiţi.

Cât despre LSRS, lansată în 2009, este o organizaţie non-guvernamentală cu peste 8.500 de membri din peste 50 de ţări. Membrii LSRS sunt studenţi în străinătate, absolvenţi de studii peste hotare sau tineri din România care doresc să-şi continue studiile în străinătate. Organizaţia este administrată de peste 300 de voluntari activi, în 39 filiale şi reprezentanţe în întreaga lume.


Olimpicul Ionuţ Budişteanu, pe lista inventatorilor români la EUREKA cu un dispozitiv anticagulă

Ionuţ Budişteanu, din nou premiant la nivel internaţional. Geniul din Râmnicu Vâlcea, locul I la un concurs din China

Educație



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite